Main Content

Šéf Chelsea chce mať v tíme Conteho donekonečna. Talian má však iné plány

nedeľa, 8. január 2017 18:03 | Autor: Squashmaster

Šéf Chelsea chce mať v tíme Conteho donekonečna. Talian má však iné plány
Šéf Chelsea chce mať v tíme Conteho donekonečna. Talian má však iné plány | zdroj: © TASR

Taliansky tréner Antonio Conte má zatiaľ za sebou priam rozprávkový vstup na britské ostrovy. Londýnska Chelsea je po 20 kolách na čele Premier League s pohodlným päťbodovým náskokom, čo by pred jej začiatkom predpovedal asi len málokto.

Napriek tomuto skvelému štartu si tento sympatický Talian zachováva skromnosť, keď pre portál goal.com sa veľmi pochvalne vyjadril na adresu hneď dvoch veľkých trénerských postáv anglickej ligy.

Conte označil Sira Alexa Fergusona za svoj vzor a zároveň vyjadril pochybnosti o tom, že by aj on mohol trénovať tak dlho ako to bolo v prípade škótskeho kormidelníka. Podľa vlastných slov obdivuje aj dlhoročného francúzskeho lodivoda londýnskych kanonierov Arsena Wengera. "Hovoríte o dvoch veľkých postavách a skvelých manažéroch. Keď vidím Alexa, ale aj Arsena, obidvaja sú pre mňa príkladom. Dúfam, že nebudem mať takú dlhú kariéru ako oni, ale desať rokov by som privítal. To mi stačí. Ďalších 20 rokov? Teraz mám 47, dúfam, že moja manželka toto nepočuje. Toto je náš život. Futbal je náš život, s tlakom a všetkým, čo k tomu patrí ," povedal Conte.

Po nedávnych šokujúcich vyhláseniach Pepeho Guardiolu sa už aj druhý špičkový tréner súčasnosti vyjadril, že trénovať nebude tak dlho, ako mnohí predpokladali, respektíve chceli. Šéf londýnskej Chelsea Michael Emenalo pritom vyjadril názor, že by bol najradšej, ak by Conte viedol Chelsea "donekonečna".