Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Uganda

pondelok, 9. január 2017 11:00 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Uganda
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Uganda | zdroj: Slovenský futbalový zväz

Slovenská reprezentácia vstúpila do roku 2017 prehrou v oficiálnom zápase s Ugandou, hoci za nás hral ligový výber. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Michal Šulla (5) – Za góly nemohol, väčšiu chybu neurobil, ale zas ani nič navyše nechytil. Druhý gól mal síce na ruke, ale nepredviedol superzákrok, aký by sme potrebovali. 

Juraj Kotula (4,5) – Smerom dopredu bol aktívny, nebál sa podporiť útok, ale niečo tomu chýbalo. Centre neboli presné, ba ani koncovka, keď sa do nej dostal. Pri druhom inkasovanom góle išiel vysoko, ale keďže sme stratili loptu v strede poľa, súper rýchlym protiútokom využil jeho absenciu v defenzíve.

Denis Vavro (5) – Bol dvojnásobne nedôrazný pri druhom inkasovanom góle, pričom nedôraz ukázal aj pri iných súperových akciách. Inak hral prakticky ako v klube, keď napr. aj prenášal ťažisko hry na ľavé krídlo. Pri strelenom góle, ktorým o stupeň napravil dojem, sa veľmi dobre zorientoval a ešte lepšie zakončil. Škoda štandardky pri treťom góle súpera.

Martin Králik (4) – Aj Králik bol nedôrazný, resp. málo dôrazný pri druhom góle Ugandy, pričom podobne ako Vavro si mal lepšie počínať aj pri iných osobných súbojoch, hoci tie už našťastie neskončili gólom súpera. Bol o niečo menej výrazný ako jeho stopérsky kolega.   

Jakub Holúbek (4) – Vzhľadom na to, že ako jediný v základnej zostave mal reprezentačné štarty, právom sa od neho čakalo viac. No už v úvode ho gólovo vycvičil Oloya, čo akoby poznačilo jeho výkon, pričom neskôr viackrát jeho strana horela. Centroval síce lepšie ako Kotula, ale zas menej v prvom dejstve podporoval ofenzívu, v druhom sa to zlepšilo.

Martin Bukata (4,5) – V prvom polčase niet veľmi z jeho strany čo hodnotiť, no hneď od začiatku druhého sa jeho výkon zlepšil. Ukázal svoje prednosti, nebál sa hrať, aj keď niečo tomu chýbalo.

Roman Gergel (4) – Najstarší hráč výberu, preto sa od neho aj trochu viac čakalo, no to nenaplnil. Nedodal stredu poľa potrebnú iskru, skôr mal problémy s rýchlymi hráčmi súpera a ich prechodmi do protiútokov, ktoré nevedel zachytiť.

Michal Škvarka (5) – Aj on, ako vlastne celá naša stredová trojica, v prvom polčase dá sa povedať vybuchol. Ale od prvých sekúnd toho druhého začali všetci aspoň trochu naprávať dojem, pričom Škvarkovi sa to podarilo najviac. Zopárkrát ukázal svoje prednosti a mal svetlé záblesky.

Filip Oršula (5) – V prvom polčase náš najaktívnejší ofenzívny hráč. Nebál sa hrať, a to ani proti dvom súperom, pričom zopárkrát aj v driblingu uspel, no následná finálna fáza nebola dobre zosynchronizovaná a načasovaná. V druhom dejstve sa trochu strácal, keď mu ublížilo aj to, že už nemal za chrbtom klubového spoluhráča Kotulu, keďže Šulek ho tak nepodporoval.

Tomáš Malec (4) – Behal po celej šírke ihriska, snažiť sa snažil, ale slovenský útok ukotviť v nebezpečnom priestore nevedel. Raz sa síce dostal do zakončenia, ale bolo toho málo.

Filip Hlohovský (5) – Ako najlepší hráč Fortuna ligy mal v ligovom výbere vynikať a potiahnuť ho, zvlášť, keď dostal na rukáv kapitánsku pásku. No to sa nestalo, jeho výkon hlavne v prvom polčase bol sklamaním. V druhom sa síce zlepšil, boli tam aj nejaké strely, lenže dojem napravil už len trochu.

Adam Jakubech (5) – Prakticky to isté, čo u Šullu. Má prvý reprezentačný štart, za gól nemohol, ale zas ani nič navyše nechytil, aj keď tiež mal loptu na ruke.

Martin Šulek (4) – Nepodporoval v druhom polčase útok tak ako Kotula, čím utrpela celá pravá strana. Keďže súper prestal toľko útočiť, ani nemal veľa roboty. Pri treťom góle Ugandy si mohol lepšie vypočítať let lopty, ale v tom góle boli namočení viacerí, nielen on.

Tomáš Huk, Miroslav Káčer, Dávid Guba, Pavol Šafranko (bez známky) – Príchod prvých troch menovaných našej hre nepomohol, možno skôr naopak, keďže sa narušili aspoň ako tak dobré veci. Šafranko si už len doslovne pripísal štart, nemal čas ani dres prepotiť.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon