Main Content

Mourinho: Rashford môže prekonať gólový rekord Rooneyho

pondelok, 9. január 2017 18:25 | Autor: Squashmaster

Mourinho: Rashford môže prekonať gólový rekord Rooneyho
Mourinho: Rashford môže prekonať gólový rekord Rooneyho | zdroj: © TASR

Manchestru United sa po nepresvedčivom začiatku začalo pod vedením Josého Mourinha konečne dariť a ťahá už osemzápasovú víťaznú šnúru. V poslednom dueli si červení diabli v FA Cupe poradili s Readingom 4:0, pričom jeden gól zaznamenal Wayne Rooney, čím sa dotiahol na najlepšieho strelca v histórii klubu Sira Bobbyho Charltona.

Napriek tomu však viac pozornosti podľa portugalského trénera pútal mladík Marcus Rashford, ktorý skóroval dvakrát a vo svojej krátkej doterajšej kariére má na konte 14 gólov v drese United. Mourinho, známy svojimi kontroverznými výrokmi, opäť mierne šokoval, keď pre goal.com  povedal, že Rashford sa môže stať najlepším strelcom United: "Marcus má iba 19 rokov. Ak ostane v United celú svoju kariéru, môže prekonať Rooneyho rekord. Nepoznám gólové rozdiely medzi hráčmi, ale myslím si, že tí, ktorí sú k Rooneymu blízko, už v klube nie sú."

Ku Mourinhovi sa pridal aj Rashfordov spoluhráč Chris Smalling: "Ak sa bude vyhýbať zraneniam, nevidím, čo by ho mohlo zadržať pri prekonávaní rekordov. Myslím si, že je dobré, že je naňho vyvíjaný nátlak, ale on ho zvláda, čo už preukázal. Je veľmi skromný. Dúfam, že sa nikdy nezmení, pretože to je skvelý človek," dodal Smalling.