Main Content

7 najexotickejších súperov Slovenska

pondelok, 9. január 2017 19:45 | Autor: Filip Chudý

Naša reprezentácia odohrala v úvode roka 2017 ďalší zápas proti pre nás exotickému súperovi. My sme sa pozreli na to, kedy hrali slovenskí reprezentanti stretnutia proti podobne exotickým súperom. Ktorí to sú?

Gibraltár – Slovensko 0:0

Gibraltár – Slovensko 0:0

Mali sme tú česť byť prvým oficiálnym súperom Gibraltáru na medzinárodnej scéne, pričom sme sa postarali o to, že sa tento duel zapísal nielen do gibraltárskej histórie. Ide totiž o jeden z najhorších výsledkov našej reprezentácie, pretože tomuto stále trpaslíkovi sme nedokázali dať gól. Mali sme síce na portugalskej neutrálnej pôde, kde sa hralo, neustálu prevahu, ale nič z toho.

Zostava Slovenska: Košický – Štetina, Saláta, Pavol Farkaš, Juhar – Šesták, Pečovský, Guédé, Jendrišek (66. Zreľák) – Sylvestr (85. Niňaj), Depetris (66. F. Kubík). Tréner Ján Kozák.

Ďalší exotickejší súperi: Hrali sme napr. aj proti Japonsku, Kórejskej republike a Iránu, čo sú z cestovateľského hľadiska exotické ázijské destinácie, ale ako súperi už nie. Peru, Bolívia, Kostarika, Kolumbia sú tiež exotické dovolenkové destinácie, ale futbal tam má svoju úroveň. Aj Nový Zéland bol svojím spôsobom exotický súper, ale na pôde MS žiadni exoti nie sú. Európskych súperov, s výnimkou Gibraltáru, pre ktorého to bola premiéra, čo je samo o sebe trochu exotické, sme vynechali.


Foto: © TASR