Main Content

Slovan predal hráča do Holandska, do klubu prichádza Ukrajinec

utorok, 10. január 2017 15:21 | Autor: Filip Chudý

Slovan predal hráča do Holandska, do klubu prichádza Ukrajinec
Slovan predal hráča do Holandska, do klubu prichádza Ukrajinec | zdroj: © TASR

Zaujímavý transfer sa podaril bratislavskému Slovanu. Ten sa chcel zbaviť hráča, pričom ho posunul do najvyššej holandskej súťaže a ešte mu aj zaňho zaplatili. Okrem toho získal aj perspektívnu posilu.

V lete prišiel do Slovana z Groningenu holandský ľavý obranca Lorenzo Burnet, s ktorým belasí podpísali štvorročnú zmluvu, ale očakávania zďaleka nenaplnil ani v jednom z 12 zápasov, v ktorých hral. Preto sa ho Slovan v prvej možnej chvíli chcel zbaviť, čo sa mu aj podarilo. Ako informovala klubová stránka Slovana, Burnet bude do konca sezóny hosťovať v holandskom klube NEC Nijmegen, ktorý sa v Eredivisie nachádza na dvanástom mieste.

„Lorenzo Burnet k nám prichádzal z holandskej ligy s určitými očakávaniami, ktoré žiaľ nenaplnil. Mrzí ma, že sa u nás neuchytil. Rozhodli sme sa mu umožniť hosťovanie v jeho domovskej krajine, kde môže naberať hernú prax. Súčasťou hosťovania je aj finančná kompenzácia zo strany Nijmegenu s prípadnou možnosťou trvalého transferu v letnom prestupovom období,“ vyhlásil pre skslovan.com viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

Do Slovana Bratislava naopak prichádza 18-ročný ukrajinský útočník Illia Tereščenko, ktorý na jeseň pôsobil v Michalovciach, no je odchovancom známej akadémie najväčšieho ukrajinského klubu Dynama Kyjev. Na jeseň nastupoval najmä za michalovský starší dorast a zaznamenal osem presných zásahov. Dvakrát sa predstavil aj v zápasoch Fortuna ligy, raz v Slovnaft cup-e.

„Illia Tereščenko je mladý talentovaný futbalista a predstavuje prísľub do budúcna. Predbežne k nám prichádza do konca tohto ročníka s tým, že sa na základe jeho výkonnosti rozhodneme, či u nás zotrvá aj dlhšie. Pripravovať sa bude s výberom U19 s perspektívou prechodu do A-mužstva,“ povedal Ivan Kmotrík ml.