Main Content

Vzťah Mourinha s Alexom Fergusonom? Fanúšikovia Manchestru United budú nadšení

utorok, 10. január 2017 16:17 | Autor: Jakub Vaverka

Vzťah Mourinha s Alexom Fergusonom? Fanúšikovia Manchestru United budú nadšení
Vzťah Mourinha s Alexom Fergusonom? Fanúšikovia Manchestru United budú nadšení | zdroj: © TASR

Sir Alex Ferguson je pre fanúšikov Manchestru United legendou, aká v histórii klubu nemá obdobu. O to viac ich môže tešiť príhoda, ktorá potvrdzuje, že súčasný tréner Red Devils José Mourinho má s legendárnym Škótom vzťah plný rešpektu.

Dnes už 75-ročný bývalý tréner United Alex Ferguson odišiel do futbalového dôchodku v roku 2013 a pre "červených diablov" to znamenalo ústup z pozícii. Jeho Nasledovníci David Moyes a Louis Van Gaal totiž nedokázali nadviazať na jeho úspešnú prácu, ktorá prinášala množstvo trofejí.

Aj preto sa cez leto ujal kormidla Manchestru United José Mourinho, muž, ktorý v minulosti potvrdil, že pozná recept na úspech. Po troch sezónach plných sklamaní to vyzerá pre Red Devils na dobrý ťah. Klub postúpil do semifinále ligového pohára, stále účinkuje v FA Cupe a ťahá sériu ôsmich výhier v rade, čim po nevydarenom začiatku ligovej sezóny opäť otvoril možnosť zabojovať o ligový titul.

James Ducker, novinár z denníka The Telegraph, zverejnil zaujímajú historku o vzťahu portugalského kormidelníka s legendárnym Škótom.

„Mourinho minulý mesiac v interview prezradil, že už nechcel byť naháňaný duchmi minulosti a pozval Fergusona do tréningového centra United v Carringtone, kde si spoločne pozreli tréning, porozprávali sa s hráčmi a absolvovali obed,“ začal Ducker.

Nie je tajomstvom, že v čase Mourinhovho účinkovania v Chelsea to medzi oboma neraz iskrilo. Obaja však k sebe vždy chovali potrebný rešpekt a neobjavovala sa zášť ako pri stretoch Fergusona či Mourinha s Arseneom Wengerom.

Od tohto stretnutia Ferguson dostal povolenie s tímom cestovať autobusom na vonkajšie zápasy, pričom Mourinho ho uistil, že si môže sadnúť, kde len chce. Dokonca aj na miesto vyhradené pre manažéra,“ zakončil Ducker.

Bolo obdobie, kedy obaja spolu nevychádzali najlepšie, avšak aj napriek vypätým duelom v Premier League vždy priznali kvality toho druhého. Keď Ferguson odchádzal do dôchodku, údajne klubovému vedeniu poradil, aby angažovalo práve Mourinha. Videl ho ako svojho nástupcu. Táto požiadavka bola napokon naplnená, no s trojročným oneskorením.