Main Content

Z Manchestru United odchádza dvojica hráčov. Jeden si už našiel klub

streda, 11. január 2017 11:00 | Autor: Squashmaster

Z Manchestru United odchádza dvojica hráčov. Jeden si už našiel klub
Z Manchestru United odchádza dvojica hráčov. Jeden si už našiel klub | zdroj: © TASR

Defenzívny stredopoliar Morgan Schneiderlin prestúpil zo Southamptonu do Manchestru United v júli 2015 za 25 miliónov libier. Pod trénerom Josém Mourinhom však nedostáva prakticky žiadnu šancu hrať, preto je logické, že s najväčšou pravdepodobnosťou bude meniť svoje pôsobisko.

Počas jeho pôsobenia u "Svätcov" bol jeho trénerom holandský internacionál Ronald Koeman, ktorý si ho očividne obľúbil a podľa všetkého budú Schneiderlinove kroky smerovať za Koemanom do Goodison Parku.

Podľa informácii britského denníka The Independent sa predstavitelia United dohodli s Evertonom na prestupovej sume 22 miliónov libier.

Ide o racionálne rozuzlenie situácie nespokojného Francúza, ktorý pod vedením Van Gaala bol v základnej zostave United hneď 25-krát, zatiaľ čo pod Mourinhom zasiahol len do ôsmich zápasov. Podľa informácii britského denníka by mal 27-ročný Schneiderlin absolvovať lekársku prehliadku v liverpoolskom Evertone už v stredu.

Odchod Schneiderlina spolu s Memphisom Depayom viac-menej potvrdil aj samotný Mourinho. "Ich situácia je rovnaká. Obidvom dovolím, aby z klubu odišli. Dovolím im opustiť klub, ak príde dobrá ponuka. Dovtedy nie. Pred zápasom (s Hullom) mi Ed Woodward povedal, že Schneiderlinov prestup je takmer hotová vec. Morgan teda veľmi pravdepodbne prestúpi do Evertonu," povedal Mourinho pre portál goal.com.