Main Content

Toews nechápe, prečo ho vybrali do All-Star Game. Radšej by tam videl aj Hossu

streda, 11. január 2017 11:52 | Autor: Dávid Lech

Toews nechápe, prečo ho vybrali do All-Star Game. Radšej by tam videl aj Hossu
Toews nechápe, prečo ho vybrali do All-Star Game. Radšej by tam videl aj Hossu | zdroj: © TASR

Poriadnej kritike sa v posledných hodinách podrobuje vedenie NHL za to, že do All-Star Game nominovalo útočníka Jonathana Toewsa. Podľa fanúšikov si miesto medzi smotánkou ligy za svoje výkony nezaslúži.

Samotný kapitán Chicaga Blackhawks podporuje tieto názory a tvrdí, že zaberá miesto lepším hráčom, napríklad spoluhráčovi Mariánovi Hossovi.

Kompletná nominácia hráčov na Zápas hviezd NHL 2017 (viac sa dočítate tu), ktorý sa uskutoční v Los Angeles v dátume 28. – 29. januára, bola zverejnená len včera. Výber hráčov však vyvolal obrovskú kontroverziu, a to predovšetkým ohľadom nominácie spomínaneho Kanaďana.

Kapitán Chicaga Blackhawks totiž neprežíva vydarený ročník. V 34 stretnutiach si na konto pripísal 20 bodov za bilanciu 7+13. Napriek tomu bude svoj celok spoločne s Patrickom Kaneom, Duncanom Keithom a Coreym Crawfordom reprezentovať v Kalifornii.

Pre Toewsa je to už šiestykrát, čo bol nominovaný na toto podujatie. „Zväčša je to veľká pocta, no teraz, je to horkosladké. Musím priznať, že hŕstka chlapcov z môjho tímu by si to zaslúžia viac, zvlášť za túto sezónu.

28-ročný líder hovoril o 6. najproduktívnejšom hráčovi NHL Artemi Panarinovi, najlepšom strelcovi klubu s 18 gólmi Arťomovi Anisimovi a o slovenskom krídelníkovi Mariánovi Hossovi, ktorý až do zranenia patril medzi absolútnu špičku strelcov zámorskej profiligy. „Prečo som bol vybraný pred týmito chlapmi, zvlášť na základe tohtoročných výkonov, si nie som istý,“ cituje sklamané slová Toewsa chicagotribune.com.

Pozeráte sa okolo seba, vidíte hráčov na vrchole produktivity, ktorí sa starajú o ofenzívu svojich tímov. Hrajú tak dobre. Myslím, že som sa tam dostal náhodou.

Ako jedinú možnosť si vysvetľuje, že mu nomináciu zabezpečilo jeho meno a výkony v minulých ročníkoch. „Jediná vec, ktorá mi dáva zmysel je, že je to spojené s tým, ako som hral v predchádzajúcich sezónach a že sa nehľadelo na to, kto je najlepším v našom tíme tento rok.

Napriek tvrdej kritike ale našiel vo svojej nominácii jednu výhodu a opäť preukázal, že je ukážkovým lídrom. Nie darmo je považovaný vôbec za jedného z najlepších kapitánov histórie NHL.

Svojím spôsobom im robím láskavosť, hoci by som ich rád videl dostať to, čo si zaslúžia, aby dostali uznanie,“ narážal na fakt, že nie všetci hokejisti sa podobných akcií radi zúčastňujú. Zajtrajší oslávenec Marián Hossa, Rus Artemi Panarin či jeho krajan Arťom Anisimov si tak počas All-Star víkendu budú môcť odpočinúť, čo určite uvítajú s otvorenou náručou.