Main Content

VIDEO: Ján Lašák hitom českého internetu: Predviedol TOP zákrok a vtipkoval v rozhovore!

streda, 11. január 2017 11:59 | Autor: Martin Gregor

VIDEO: Ján Lašák hitom českého internetu: Predviedol TOP zákrok a vtipkoval v rozhovore!
VIDEO: Ján Lašák hitom českého internetu: Predviedol TOP zákrok a vtipkoval v rozhovore! | zdroj: © TASR

Slovenský brankár Ján Lašák sa stal vďaka skvelému zákroku a vtipnej odpovedi po zápase s Kometou Brno opäť hitom českého internetu.

Majster sveta z roku 2002 Ján Lašák bol vyhlásený českou televíziou za hviezdu nedeľňajšieho zápasu medzi Kometou Brno a HC Bílí Tygři Liberec a to napriek tomu, že jeho mužstvo prehralo na ľade tretieho tímu súťaže 3:0.  

Ospevovaný bol najmä moment, keď skvelým zákrokom vychytal nájazd dvojice veľkých hviezd českej Tipsport extraligy Martina Erata s Marekom Kvapilom. Všetko následne zaklincoval svojou vtipnou odpoveďou v pozápasovom rozhovore.

Lašák na otázku, či si pri spomínanom zákroku uvedomoval, že naňho mieri dvojica elitných útočníkov, odpovedal s úsmevom na tvári: ,,Otázka je, či si oni uvedomili, kto tam stojí (v bráne pozn.red)."

Ešte vtipnejšie reagoval na celú situáciu v rozhovore pre portál aktualne.cz: ,,Toto si dobre zapamätajte, lebo keď skončím, tak už takýto zákrok možno neuvidíte. Dnes už takto okrem mňa nikto nechytá. Veril som inštinktom a dobre som spravil."

Hrdina majstrovstiev sveta spred 14 rokov, dnes už 37 ročný veterán, patrí naďalej medzi najlepších brankárov v Česku. V priemere inkasovaných gólov na zápas (1.79) je tretí, s úspešnosťou zákrokov (92,41%) siedmy a v počte chytených striel dokonca prvý. Jeho tím vo veľkej miere aj vďaka nemu opäť patrí medzi najväčších favoritov na celkový triumf.