Main Content

Colorado žiada za Landeskoga prehnanú protihodnotu

streda, 11. január 2017 14:00 | Autor: Dávid Lech

Colorado žiada za Landeskoga prehnanú protihodnotu
Colorado žiada za Landeskoga prehnanú protihodnotu | zdroj: © TASR

Vedenie Colorada Avalanche je ochotné sa zriecť služieb kapitána Gabriela Landeskoga. Od potencionálnych záujemcov ale za švédskeho útočníka žiada vysokú protihodnotu.

Len nedávno svet obletela informácia, že o zisk útočníka Colorada Avalanche Gabriela Landeskoga sa usiluje organizácia Bostonu Bruins. Generálny manažér denverského celku Joe Sakic ale ako protihodnotu žiadal mladého obrancu Brandona Carla, s čím predstavitelia „medveďov“ nesúhlasili. Vzápätí Boston nepochodil s ponukou v podobe prospektov Jakuba Zbořila, Joea Morrowa, Jakea DeBurska a prvej voľby v tohtoročnom drafte.

Predstavy „lavín“ po novom zverejnil redaktor TSN Darren Dreger. Renomovaný reportér sa nechal počuť, že „Avs“ žiadajú ako protihodnotu za svojho kapitána elitného obrancu, prvú voľbu v drafte a možno ešte niečo navyše.

Táto ponuka odrádza takmer všetkých jeho záujemcov. 24-ročný Landeskog v aktuálnom ročníku nastúpil do 29 duelov, v ktorých pozbieral 13 bodov za bilanciu 7+6. Jeho sezónnym maximom je 65 kanadských bodov z ročníka 2013/2014. Jeho potenciál ako draftovej dvojky 2011 je omnoho vyšší. Zatiaľ ho ale nedokázal naplniť.

V zámorských kuloároch sa po novom špekuluje o novom záujemcovi v podobe Los Angeles Kings, ktorí sa v aktuálnej sezóne trápia v ofenzíve a príchod dôrazného krídelníka by mal „kráľom“ pomôcť navýšiť ich chabú produktivitu.