Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (12.1.)

štvrtok, 12. január 2017 10:45 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (12.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (12.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Jedenásť súťažných zápasov trvali strelecké suchoty Brazílčana Neymara. Prelomil ich v osemifinále Copa del Rey, keď premenil penaltu pri víťazstve 3:1 nad Bilbaom. (ESPN)

BARCELONA: Bránu Kataláncov pri pohárovom postupe hájil Jasper Cillessen. Toho držali dva týždne mimo zápasového diania problémy s lýtkom. (sport-english.com)

REAL MADRID: Hladko prebiehajú rokovania o novej zmluve s 25-ročným pravým obrancom Danim Carvajalom. Jeho aktuálny kontrakt pritom beží do leta 2020. (Marca)

REAL MADRID & SEVILLA: Trikrát v priebehu jedenástich dní na seba narazia Madridčania a Sevillčania. Tretinu programu majú za sebou, keď Real v pohári vyhral doma 3:0. Dnes sa hrá odveta v Andalúzii a v nedeľu, opäť na sevillskej pôde, liga. (Marca)

SEVILLA: Na oficiálnych stránkach sa posilou môžu pýšiť Los Rojiblancos. Z Interu Miláno prichádza útočník Stevan Jovetić, ktorý pôvodne bude len hosťovať a po odohraní dohodnutého počtu zápasov sa aktivuje jeho opcia 14 miliónov eur. (Daily Mail)

VALENCIA: Dobrým smerom sa vyvíja možnosť prestupu Zakariu Bakkaliho do Porta. Tam by 20-ročný krídelník mohol obnoviť spoluprácu s trénerom Nunom Espíritom Santom. (tuttomercatoweb.com)

BETIS: Los Verdiblancos rokujú so Stoke City o obrancovi Marcovi Muniesovi. Produkt barcelonskej akadémie je však cenený na 3,5 milióna eur, čo zrejme januárový obchod zmarí. (Mirror)