Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (7.6.2011)

utorok, 7. jún 2011 19:22 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (7.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (7.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Veľký záujem o Adama

Dnes začíname na Britských ostrovoch, kde je vraj veľký záujem o Charlieho Adama momentálne pôsobiaceho v Blackpoole. Novým pôsobiskom 25-ročného záložníka zo Škótska by sa vraj mohli stať Manchester United, Liverpool a najnovšie aj Everton. Podľa najnovších správ je tréner „Toffees“ David Moyes ochotný za kapitána Blackpoolu zaplatiť sumu v hodnote 4 miliónov eur.

QPR chce „nakupovať“ v Tottenhame

Pokračujeme v Premier League, konkrétne v mužstve nováčika budúcej sezóny Queens Park Rangers. Ten sa vraj chce posilniť o dvoch hráčov Tottenhamu - Robieho Keana a Jermaine Jenasa. Cena Jenasa by sa mala pohybovať na úrovni 7 až 8 miliónov eur. Čo sa týka Keana „Kohúti“ by sa vraj s radosťou zbavili jeho mesačného platu 73 000 eur a QPR by im v tom rád pomohol.

Ďalší Torres do Anglicka

Posilniť káder chce aj úradujúci šampión Premier League Manchester United. Podľa správ anglických médií si tréner klubu Sir Alex Ferguson vyhliadol novú posilu za atlantickým oceánom. Manchester vraj urýchlene poslal svojich skautov za „veľkú mláku“, aby sledovali Ericka Torresa z mexického Chivas de Guadalajara . O Torresa sa vraj zaujíma aj holandský PSV Eindhoven.

Mintál definitívne do Hansy Rostock

Bývalý najlepší futbalista Slovenska a dvojnásobný najlepší strelec Bundesligy spojil svoju budúcnosť s nováčikom nemeckej II. Bundesligy Hansou Rostock. Po tom ako 33. ročnému bývalému reprezentantovi našej krajiny vypršala zmluva v 1.FC Norinberg prejavila o jeho služby aj MŠK Žilina. Mintál uprednostnil nemecké angažmá hlavne preto, že túži s rodinou ostať v tejto krajine.

Hamburg stále „zbrojí“


Dnešné špekulácie o prestupoch zakončíme v bundesligovom Hamburgu. Ten už v tomto prestupovom období získal Michaela Mancienne a Jacopa Salu. Najnovšie získal po Mancienneovi aj ďalšiu posilu z londýnskej Chelsea. Hamburg podpísal zmluvu s Gokhanom Tore. 19-ročný talent uzavrel zmluvu do júna 2014.