Main Content

Ronaldinho napísal krásny list svojmu osemročnému ja. Je plný milých viet

štvrtok, 12. január 2017 14:33 | Autor: Jakub Vaverka

Ronaldinho napísal krásny list svojmu osemročnému ja. Je plný milých viet
Ronaldinho napísal krásny list svojmu osemročnému ja. Je plný milých viet | zdroj: © TASR

Brazílčan Ronaldinho sa v uplynulých rokoch zaradil medzi najlepších futbalistov celej histórie hry. Usmievavý Kanárik, ktorý rozdával svojimi kúskami na ihrisku radosť viacerým generáciam, teraz upútal verejnosť zaujímavým listom, ktorý adresoval sám sebe.

Dnes už 36- ročný bývalý záložník, ktorý najlepšie roky kariéry strávil v Barcelone, zverejnil na sociálnej sieti Twitter list, ktorý adresoval svojmu osemročnému ja. „Drahý osemročný Ronaldinho, moja rada pre teba je jednoduchá: Rob to svojou cestou,“ píše v popise.

Bývalý hráč PSG či AC Miláno adresoval svojej mladšej verzii naozaj milé riadky. „Ostaň voľný a vyhráš Zlatú loptu. To, na čo budeš najviac pyšný je ako pomôžeš zmeniť futbal v Barcelone vďaka svojmu hernému štýlu. Keď tam prídeš, Real Madrid bude najväčšou silou v španielskom futbale. Keď klub budeš opúšťať, deti budú snívať o tom, aby mohli hrať štýlom ako Barcelona. Počúvaj ma, tvoja rola nebude len o tom, čo urobíš na ihrisku, ale aj mimo neho,“ píše R10.

Ronaldinho sa vyjadril aj k hviezdnemu Lionelovi Messimu, ktorý po ňom zdedil legendárne číslo desať. „V Barcelone budeš počuť o chlapcovi z mládežníckeho tímu, ktorý bude nosiť desiatku ako ty. Je nízky ako ty. Hrá futbal s loptou na nohe, tak ako ty. So svojimi spoluhráčmi sa naňho pôjdete pozrieť a v momente, keď ho uvidíš, zistíš, že sa z neho stane viac, ako len skvelý futbalista. Ten chlapec je iný, jeho meno je Lionel Messi. Povieš trénerom, aby ho priviedli do seniorského mužstva. Keď príde, hráči Barcelony budú o ňom hovoriť, ako brazílski hráči zvykli hovoriť o tebe.“

Muž, ktorý bol svojho času najlepším na svete a vyhral všetko, čo mohol, netradičný list zakončil veľmi milou cestou. „Chcem aby si mu dal jednu radu. Povedz mu, aby hral so šťastím, aby hral voľne. Nech sa hrá s loptou. Aj keď už budeš preč, tvoj štýl bude žiť v Barcelone naďalej, vďaka Messimu.“