Main Content

Nahnevaný Konrád: Hráme hov**, nechytím ani hnačku!

štvrtok, 12. január 2017 15:17 | Autor: Dávid Lech

Nahnevaný Konrád: Hráme hov**, nechytím ani hnačku!
Nahnevaný Konrád: Hráme hov**, nechytím ani hnačku! | zdroj: © TASR

Slovenský brankár v službách českého Olomoucu si po ďalšej prehre povedal „už dosť.“ Prestal sa vyhovárať a svoje výkony i aktuálnu „formu“ celého tímu pomenoval skutočne svojsky.

Tím HC Olomouc prehral na ľade PSG Zlín svoj siedmy zápas z posledných deviatich vystúpení. V tabuľke Tipsport extraligy mu patrí dvanásta priečka s päťbodovým náskokom pred predposlednými Pardubicami a s osembodovým mankom na jedenásty Zlín resp. desiatu Mladú Boleslav.

V bránkovisku českého celku azda najviac trpí slovenský brankár Branislav Konrád, ktorý si po poslednej prehre s tabuľkovým susedom v pomere 3:1 nedával servítku pred ústa. „Už by som sa k tomu nevracal. Chrípka nechrípka, to sa môže stať každému. Nebudeme sa na to predsa vyhovárať celú sezónu, pretože hráme úplne ho*no a prehrávame zápasy,“ otvorene sa sťažoval v rozhovore pre denik.cz.

Konrád si je vedomý aj svojho výkonnostného poklesu. Vlani kraľoval ligovým štatistkám v percentuálnej úspešnosti (93%) i v priemere inkasovaných gólov na zápas (1,85). Tento rok si drží 89,83% úspešnosť zákrokov a jeho priemer sa vyšplhal na 2,45 gólov na zápas, čo je oproti vlaňajšku výrazný prepad. „Tento rok nechytím ani puky, ani hnačku,“ s tak trochu nanúteným úsmevom kritizuje 29-ročný rodák z Nitry svoje výkony. Kritikou taktiež narážal na fakt, že ako jedného z mála ho v kabíne nezastihla chrípková črevná epidémia.

Podľa slov slovenského reprezentanta bol Olomouc len nedávno na dosah najlepšej desiatke v tabuľke. Realita je ale teraz úplne iná. „Musíme sa dať dokopy a sezónu nejak zachrániť. Potrebujeme to nejak vybojovať na 2:1, 1:1 a uhrávať takéto výsledky, nič iného nám neostáva, lebo dávame len jeden gól na zápas a dostávame tri... V prvom rade by som sa pozeral pred seba, aby pod nami zostali Pardubice aj Vary. Nebude to ľahká úloha. Nedokážeme vyhrať dvakrát či trikrát po sebe, ale prehrať dokážeme aj šesťkrát. Budeme to mať veľmi ťažké,“ vyjadril pre denik.cz opatrnosť pri myšlienke na zmazanie osembodového manka na najlepšiu desiatku tabuľky.

Priblížiť sa k nej môžu hráči Olomouca už v piatok. Na domácom ľade privítajú v derby ôsme Vítkovice.