Main Content

Mal byť novým Messim. Svoj prestup do Realu neľutuje

štvrtok, 12. január 2017 15:07 | Autor: Squashmaster

Mal byť novým Messim. Svoj prestup do Realu neľutuje
Mal byť novým Messim. Svoj prestup do Realu neľutuje | zdroj: © TASR

Mal to byť nový Messi či Ronaldo. Nór Martin Odegaard prestúpil do najslávnejšieho futbalového klubu sveta ako najmladší v jeho histórii- mal iba 16 rokov a 157 dní.

Záujem o bývalého hráča nórskeho Stromsgodsetu v roku 2015 pritom prejavili takmer všetky európske veľkokluby, vrátane Bayern, Manchestru United, Liverpoolu, či Arsenalu. Odegaard si však vybral tú najťažšiu cestu, lenže v nabitom kádri tímu Zinedina Zidana sa nepresadil, preto ho klub na jeho žiadosť pustil na hosťovanie do holandského Heerenveenu.

Napriek tomu, že si na Santiagu Bernabeu príliš nezahral, podľa vlastných slov tento prestup neľutuje."Real Madrid je dobrý klub, najlepší na svete. Ale každý vie, aké ťažké je sa tam presadiť. Neľutujem svoje rozhodnutie, pretože som hral v najlepšom klube sveta. Trénovať a rozvíjať sa v takomto klube je pre mladý talent veľmi dobré," povedal pre portál goal.com.

Novým pôsobiskom stále iba 18-ročného Nóra bude aktuálne štvrtý tím holandskej ligy. "Je to veľmi sympatický klub a teším sa na toto nové dobrodružstvo. Nepovažujem sa za zázračné dieťa a vôbec si nevšímam, čo o mne hovoria iní. Môj rodák Morten Thorsby, ktorý hrá taktiež v Heerenveene, je mojím veľmi dobrým kamarátom a fungovanie klubu mi len chválil."