Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Švédsko – Slovensko

piatok, 13. január 2017 11:32 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Švédsko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Švédsko – Slovensko | zdroj: facebook SFZ

Slovenský ligový výber sa postaral o jednu z najväčších hánb v histórii slovenského futbalu, keď schytal poltucet od Švédov. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (3) – Išlo naňho osem striel a dostal poltucet. Síce sa snažil ako kapitán dirigovať spoluhráčov, ale organizácii hry to nepomohlo. Hoci ani za jeden gól nemohol, lenže proste takmer nič nechytil. Prvý super zákrok až v 88. minúte, to je proste neskoro. Zaujal jeho výkop priamo na Hlohovského, ktorého vysunul do šance. To bola naša najlepšia kolmica v zápase. Od brankára!

Martin Šulek (1,5) – Vyslal našu prvú strelu na bránu, keď si pekne nabehol. Hral odvážnejšie ako proti Ugande, lenže aj on v závere úplne vybuchol. Snáď ešte nikdy sme nevideli, aby sa hráč ma medzinárodnej scéne dostal tak ľahko cez súpera, ako Ghoddos cez Šuleka pri šiestom góle. Akoby tam trenčiansky hráč ani nebol.

Denis Vavro (2) – V mŕtvom prejave nášho mužstva ukázal aspoň posmrtné kŕče, rozumej, boli tam z jeho strany nejaké náznaky snahy, napr. keď zblokoval možno gólovú strelu Ghoddosa. No keď dostane obrana šesť gólov a niekto z nej je tam celý čas, veľa pozitívneho vo výkone nenájdete.

Čítajte tiež:



Aby toto zhovädenie slovenského futbalu
malo aspoň nejaký zmysel

Dominik Kružliak (1) – Pri prvom góle ukázal katastrofálne bránenie, keď ho doslova zosmiešnil len 17-ročný Isak. Nepôsobil dobre, aj preto išiel v polčase dole.

Matúš Čonka (1) – V akom je rozpoložení, to ukázal už v prvom polčase, keď nespracoval loptu, ktorá mu odskočila do autu. Absolútne nestačil, vždy bol ďaleko od súperov. Išiel cez neho druhý, tretí, štvrtý a aj piaty gól. Proste katastrofa.

Miroslav Káčer (1) – Jediná poznámka, ktorú sme si pri ňom spravili, je tá, že išiel dole po hodine hry. Akoby ani nebol na trávniku, tak vyzeral jeho výkon.

Tomáš Huk (1,5) – Najaktívnejší zo stredovej trojice základnej zostavy, no to nebolo až tak ťažké dosiahnuť... Vykúzlil jednu výbornú prihrávku, keď našiel nabiehajúceho Šuleka, z čoho bola naša prvá strela na bránu. No ani Huk nestačil dostatočne brániť pri akciách Švédov. Škoda, že v závere po rohu netrafil v šanci bránu.

Michal Škvarka (1) – Nemáme čo hodnotiť, na trávniku sme ho nevideli, ale vraj tam bol 45 minút...

Dávid Guba (1,5) – Mal asi len jednu dobrú akciu, no stále je to viac, ako mala väčšina spoluhráčov. Vybojoval aj penaltu, hoci to bola skôr nešikovnosť na strane súpera, ako jeho majstrovstvo.

Pavol Šafranko (3) – Jeden z našich najaktívnejších hráčov, Šafrankovi naozaj snahu uprieť nemožno. Dobre napádal pred pokutovým kopom, dobre si zbehol z hrotu a zapojil sa do akcie pri našej najlepšej akcii, ktorá vyústila do strely Šuleka. Nehral síce oslnivo, ale aspoň sa nebál niečo málo ukázať. Dole ísť nemusel (nemal), Malec ukázal oveľa menej.

Filip Hlohovský (1) – Po Dúbravkovom výkope mohol ísť sám na bránu, lenže zle si prebral loptu a súperi ho hneď bežecky zhltli ako malinu. Toto proste nie je naša liga... Čakalo sa od neho právom veľa, ale jednoducho sklamal, čo nepremenený pokutový kop len podčiarkol.

Ján Krivák (1) – Naskočil od úvodu druhého polčasu a hneď sa prezentoval faulom, čo mnohé naznačilo. Nebol to šťastný koniec inak pekného príbehu, keď sa neznámy hráč za pomerne krátky čas dostal do ligového výberu. V obrane proste horel a nevedel kam skôr skočiť. Ale je to trochu pochopiteľné, o takejto úrovni pred rokom ani nesníval a nemal sa ani kde na ňu pripraviť.

Martin Bukata (1) – Ďalší hráč stredu poľa, ktorého sme si ani nevšimli na trávniku, keďže nič neukázal. Teda okrem bezmyšlienkových a priam alibistických prihrávok, ako všetci naši stredopoliari, ktorí to majú za jedna.

Patrik Mišák (1) – Hral ľavé a aj pravé krídlo, no ani na jednom mu to nešlo. V nejakých dvoch akciách sa síce aspoň ukázal, čo sa mnohým nepodarilo, ale aj tak je to málo.

Roman Gergel, Filip Oršula, Tomáš Malec (bez známky) – Za normálnych okolností by sme polhodinové predstavenia známkou ohodnotili, ale už sa nám nechce dávať ďalšie nízke známky. Len dodáme, že Gergela nebolo vidieť, Malec útoku skôr ublížil, no a Oršula sa aspoň ako jeden z mála našich nebál hrať futbal, hoci veľa úžitku to neprinieslo. 

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon