Main Content

Petr Čech: Chelsea bude cítiť tlak ostatných

pondelok, 16. január 2017 11:07 | Autor: Jakub Vaverka

Petr Čech: Chelsea bude cítiť tlak ostatných
Petr Čech: Chelsea bude cítiť tlak ostatných | zdroj: © TASR

Anglická liga je aj v prebiehajúcom ročníku vzácne vyrovnaná, i keď vedúca Chelsea má predsa len pred svojimi prenasledovateľmi niekoľkobodový náskok. Brankár londýnskeho Arsenalu Petr Čech hovorí o tlaku na The Blues, jeho predchádzajúceho zamestnávateľa.

Brankár Arsenalu Petr Čech si myslí, že jeho bývalí spoluhráči z Chelsea začnú v nasledujúcich týždňoch pociťovať tlak, pretože mužstvá z vrchu tabuľky, ktoré sa na Modrých snažia dotiahnuť, vyhrávajú jeden zápas za druhým.

Gunners v sobotu vyhrali na pôde Swansea City vysoko 4:0, ďalší prenasledovateľ Chelsea, Tottenham, porazil presvedčivo West Bromwich Albion podobne 4:0.

„Pre nás je dôležité, aby sme pokračovali vo vyhrávaní, a aby sa medzi nami a nimi nezväčšovala priepasť. To je dôvod prečo je nasledujúci zápas proti Burnley veľmi dôležitý. Potrebujeme vyhrávať a získať čo najviac bodov, ako to len pôjde. Musíme vyhrať všetky naše zápasy. Nemôžeme dopustiť, aby sa ich náskok zvýšil,“ povedal pre denník Independent.

Petr Čech si myslí, víťazné série tímov, ktoré naháňajú Chelsea sú veľmi pozitívne. Skúsený český gólman hovorí o tlaku na The Blues. „Myslím si, že je dobré, že všetky kluby, ktoré prenasledujú Chelsea zbierajú body. Týmto štýlom začnú Modrí cítiť spoza seba tlak. To je pre tímy, ktoré sa snažia dohnať náskok pravdepodobne to najlepšie, čo sa môže stať."

Brankárska jednotka Arsenalu sa v krátkosti vrátila aj k zápasu na pôde o záchranu bojujúcich Labutí. „Zaslúžili sme si vyhrať i keď to nebolo jednoduché. Potrebovali sme byť precízni. Udržali sme čisté konto, čo je pre nás dôležité.“