Main Content

Slovan má záujem o slovenskú streleckú kométu

pondelok, 16. január 2017 13:04 | Autor: Filip Chudý

Slovan má záujem o slovenskú streleckú kométu
Slovan má záujem o slovenskú streleckú kométu | zdroj: © TASR

Bratislavský Slovan aj naďalej zháňa posily, pričom najnovšie mal údajne zamerať svoju pozornosť na veľký slovenský strelecký talent, ktorý môže našu krajinu reprezentovať aj na ME do 21 rokov.

Slovan Bratislava má záujem o slovenskú streleckú kométu tejto sezóny Filipa Balaja, informoval o tom web nasanitra.sk. Stále iba 19-ročný hrotový útočník FC Nitra patrí s 11 gólmi medzi najlepších strelcov druhej ligy, pričom na jeseň zaujal aj tým, že hneď vo svojom prvom zápase za 21-tku sa strelecky presadil, keď dal Škótom gól po 13 minútach pobytu na trávniku. Žiaden iný slovenský tínedžer v tejto sezóne strelecky podobne nezaujal.

Góly síce strieľal Balaj aj v minulosti, ale tohtosezónna jeseň bola jeho najlepšia v doterajšej kariére a otvorila mu nové dvere. Nielenže sa dostal do súčasnej 21-tky, pričom vekovo spadá ešte aj do tej budúcej, ale už počas jesene sa začalo vo veľkom hovoriť o jeho prestupe. „S mojím agentom sme dohodnutí tak, že riešiť budeme spolu iba konkrétne ponuky, ale, samozrejme, každý záujem hráčovi lichotí,“ povedal pre nasanitra.sk Balaj.

Zatiaľ je teda otázne, či by Balaj mohol posilniť Slovan už počas zimy. Hráč chce totiž zabojovať o nomináciu na ME do 21 rokov, na čo bude potrebovať pravidelne hrávať, pričom Slovan má v kádri maďarského reprezentanta Tamása Priskina a útočníka základnej zostavy srbskej 21-tky, ktorá sa tiež predstaví na ME, Aleksandara Čavriča, no a cez nich by sa dostával do základnej zostavy belasých asi len ťažko. No v každom prípade Slovan sa v útoku posilniť potrebuje, keďže okrem spomínanej dvojice má na hrot už len Patrika Pinteho, Balajovho rovesníka.

Mladý strelec Nitry je typický hrotový útočník, ktorý má 192 cm, aj vďaka nim ide o zaujímavý typ hráča. Nedá sa vylúčiť ani alternatíva, že by ho Slovan perspektívne angažoval, ale obratom poslal na hosťovanie do iného klubu Fortuna ligy, keďže Slovan nemá byť jediný slovenský klub, ktorý Balaja chce, resp. by ho nechal dohrať sezónu v Nitre.