Main Content

Chicago chce posilniť útok. V súvislosti s Blackhawks sa skloňujú dve hviezdne mená

utorok, 17. január 2017 14:27 | Autor: Dávid Lech

Chicago chce posilniť útok. V súvislosti s Blackhawks sa skloňujú dve hviezdne mená
Chicago chce posilniť útok. V súvislosti s Blackhawks sa skloňujú dve hviezdne mená | zdroj: © TASR

Chicago Blackhawks chce posilniť svoju ofenzívu. V súvislosti s americkým tímom sa teraz skloňujú dve hviezdne mená. Klub tak skúma možnosti, za akých podmienok by mohol priviesť novú útočnú silu.

Do veterného mesta by sa podľa posledných špekulácií mohol sťahovať jeden z dvojice James Van Riemsdyk – Gabriel Landeskog. Prvý menovaný je celkovou dvojkou draftu 2007 a už piatu sezónu pôsobí v Toronte Maple Leafs. V aktuálnom ročníku nastúpil do 41 duelov, na konto si pripísal 35 kanadských bodov a v závere sezóny by mal atakovať svoje kariérne maximum v podobe 61 bodov z ročníka 2013/2014.

O výmene draftovej dvojky z roku 2011, Gabriela Landeskoga, sa toho v zámorí popísalo veľa. Medzi nových záujemcov by sa mal zaradiť aj generálny manažér Chicaga Stan Bowman, ktorý by v aktuálnej sezóne nie príliš výrazného švédskeho krídelníka postavil do prvej útočnej formácie po bok Jonathana Toewsa.

Odstupné za oboch hráčov by bolo ale vysoké a Chicago by sa muselo vzdať niekoľkých talentovaných hokejistov na čele s Trevorom Van Riemsdykom, Gustavom Forslingom či Nickom Schmaltzom. Informáciu zverejnil na svojom twitterovom účte renomovaný redaktor Brian Hedger, ktorý je okrem iného spolupracovníkom oficiálnej profiligovej stránky nhl.com.