Main Content

Prestúpi Alexis Sanchez z Arsenalu do Chelsea?

štvrtok, 19. január 2017 11:23 | Autor: Jakub Vaverka

Prestúpi Alexis Sanchez z Arsenalu do Chelsea?
Prestúpi Alexis Sanchez z Arsenalu do Chelsea? | zdroj: © TASR

Alexis Sanchez stále nepredĺžil kontrakt s londýnskym Arsenalom, preto sa vo veľkom diskutuje, že by mohol zmeniť dres. O čilského kanoniera sa momentálne zaujíma hlavne dvojica tímov, Chelsea a Juventus Turín.

Chelsea je spájaná s Alexisom Sanchezom od začiatku prebiehajúceho roka. Čiľan je s Arsenalom zmluvne zviazaný pritom už iba osemnásť mesiacov. Reálne teda hrozí, že Kanonieri prídu o svoju veľkú hviezdu budúci rok zadarmo. Preto sa očakáva, že Sanchez buď svoj kontrakt čoskoro predĺži, alebo odíde z Emirates Stadium skôr, ako sa stane voľným hráčom a Gunners zaňho nedostanú ani libru.

Denník Daily Star tvrdí, že Alexis sa s Kanoniermi nedohodol z toho dôvodu, že požaduje astronimický plat 300 000 libier týždenne, čo mu klub nie je ochotný (a zrejme ani schopný) zaplatiť. A to napriek tomu, že kouč Arsene Wenger tvrdí, že klub urobí všetko, čo sa dá, aby Sanchez neodišiel. Momentálne je teda v hre aj táto možnosť.

Najväčším favoritom na Alexisovo získanie je prekvapivo londýnska Chelsea. Modrí sú ochotní do 28-ročného bývalého strelca Barcelony investovať viac ako 60 miliónov libier. Vzhľadom na to, že by išlo o prestup medzi mestskými rivalmi, išlo by o jeden z transferov tohto roka. Záujem The Blues ale je podľa britskej tlače seriózny a vážny.

Okrem Modrých sa o Alexisa zaujíma aj Juventus Turín, ktorý je Arsenalu ochotný poslať  na výmenu Bosniaka Miralema Pjaniča. „Ak stroskotajú rokovania o novej zmluve, Chelsea seriózne zabojuje o získanie Alexisa Sancheza,“ píšu novinári z Daily Mail a taktiež uvádzajú, že čas hrá proti Kanonierom. „Bývalý barcelonský strelec bude počas budúceho leta voľným hráčom a Arsenal bude musieť jeho cenu tlačiť nadol.“