Main Content

Manchester City chce kúpiť Oblaka. Urobil by z neho najdrahšieho brankára sveta

štvrtok, 19. január 2017 10:57 | Autor: Squashmaster

Manchester City chce kúpiť Oblaka. Urobil by z neho najdrahšieho brankára sveta
Manchester City chce kúpiť Oblaka. Urobil by z neho najdrahšieho brankára sveta | zdroj: © TASR

Manchester City roky netrápila brankárska otázka. Prvé kroky Pepa Guardiolu na Etihad Stadium, inak vysoko uznávaného trénera, však dostali Citizens do problémov na tejto citlivej pozícii.

Pred touto sezónou priviedol Pepe Guardiola na Etihad Stadium brankára Claudia Brava. Naopak, predchádzajúca jednotka tímu Joe Hart je na hosťovaní v talianskom FC Turín. Tento krok sa zatiaľ ukazuje ako veľká chyba španielskeho trénera, pretože Manchester City zatiaľ v Premier League dostal až 26 gólov, a aj v poslednom dueli sa Claudio Bravo práve nezaskvel, keď inkasoval hneď štyrikrát.

Je preto logické, že sa predstavitelia jedného z najbohatších klubov sveta obzerajú po potenciálnom brankárovi už teraz. K jedným z najlepších brankárov súčasnosti patrí aj Slovinec Jan Oblak, a práve tento strážca svätyne Atletica Madrid zaujal aj manchesterský klub. Oblak je až do konca februára na listine zranených, ale aj napriek tomu o jeho služby prejavili záujem aj ďalšie prominentné kluby z Ostrovov - Arsenal, Chelsea, ale aj Manchester United (ktorý to rieši skôr z dôvodu možného odchodu De Geu do Realu Madrid).

Záujmu o Oblaka sa nemožno čudovať, pretože Atletico v La Lige dostalo iba 14 gólov, čo je druhý najlepší výsledok za Villarealom (12), a v Lige Majstrov Oblak inkasoval v šiestich stretnutiach len dvakrát.

Podľa portálu goal.com však Rojiblancos svojho brankára nebudú chcieť pustiť a dúfajú, že potenciálnych uchádzačov o Oblaka odradí aj zmluvná klauzula, podľa ktorej by museli zaplatiť za brankára rekordných 100 miliónov eur.