Main Content

Medveščak je na odchode z KHL. Schvaľujú to aj fanúšikovia

štvrtok, 19. január 2017 14:00 | Autor: Dávid Lech

Medveščak je na odchode z KHL. Schvaľujú to aj fanúšikovia
Medveščak je na odchode z KHL. Schvaľujú to aj fanúšikovia | zdroj: © TASR

Chorvátsky účastník KHL Medveščak Záhreb pomýšľa nad ukončením svojho pôsobenia v Kontinentálnej hokejovej lige. Deklaroval to aj podaním prihlášky do rakúskej EBEL ligy.

Jediný chorvátsky účastník KHL z Medveščaku Záhreb si podal prihlášku do rakúskej nadnárodnej súťaže EBEL, kde už v minulosti pôsobil po boku rakúskych, slovinských a maďarských klubov. Kvôli pretrvávajúcej neistej finančnej situácii tak všetko nasvedčuje tomu, že Medveščak sa po štyroch rokoch rozhodne opustiť najprestížnejšiu európsku hokejovú súťaž.

Veľkým problémom klubu je dlhodobo vyplácanie miezd. Tím má problémy s financiami, čoho dôsledkom je neschopnosť udržať si na súpiske kľúčových hráčov. Chorvátsky celok sa tak rozhodol pre podanie prihlášky do EBEL ligy. „Je to tak každý rok. Prioritou je pre nás KHL, ale klub podal prihlášku aj do EBEL ligy. Kde budeme hrať, to záleží na mnohých faktoroch, predovšetkým ekonomických a politických," pre oficiálne stránky chorvátskeho tímu sa nechal počuť Ranko Vučevič, ktorý má na starosti komunikáciu s médiami.

Informáciu priniesla aj oficiálna chorvátska stránka o KHL khl.hr. Toto rozhodnutie kvitujú aj samotní fanúšikovia tímu, ktorí v hlasovaní pod článkom vyjadrili spokojnosť s rozhodnutím 146 hlasmi. Len 46 priaznivci by v Chorvátsku naďalej radi videli Kontinentálnu hokejovú ligu. Záhrebu aktuálne patrí v tabuľke Západnej konferencie 11. priečka so ziskom 65 bodov a 10-bodovu stratou na postup do play-off.