Main Content

Rebel Dimitri Payet blízko odchodu do Číny!

štvrtok, 19. január 2017 13:53 | Autor: Timotej Gašper

Rebel Dimitri Payet blízko odchodu do Číny!
Rebel Dimitri Payet blízko odchodu do Číny! | zdroj: © TASR

Minulý týždeň patrili titulné strany britských médii francúzskej hviezde Dimitrimu Payetovi, ktorý z ničoho nič odmietol hrávať za West Ham United. Zdá sa, že celá spletitá situácia by mohla byť rozuzlená už čoskoro.

Payet sa podľa dnešných správ britských médii môže už čoskoro stať ďalším výrazným nákupom čínskej Super League, ktorej klub mu núka ako ja zvykom nehorázne vysoký plat.

Payet prišiel do Premier League len v júli 2015, kedy doňho investoval West Ham United 15 miliónov eur. V Anglicku sa expresne rýchlo adaptoval a netrvalo dlho, kým sa z neho stala najväčšia hviezda „Kladivárov“. Húževnatý záložník v každom zápase na trávniku vyčnieval a okrem množstva asistencií dokazoval svoje umenie aj perfektnými priamymi kopmi, ktoré často končili v bráne súpera.

Dimitri bol už po roku v Anglicku cieľom viacerých klubov, no ostal verný West Hamu. Londýnskemu klubu sa ale v aktuálnej sezóne príliš nedarí, keď sa aktuálne nachádza až na 12. mieste tabuľky Premier League. Payet bol napriek horšej klubovej forme stále uznávanou hviezdou, no veľký počet fanúšikov si odohnal po vyhlásení, že odmieta nastúpiť na ďalší ligový zápas.

Ja som v tomto klube celý život a absolútne nechápem, ako niekto môže odmietnuť hrať za West Ham. Mám s Dimitrim skvelý vzťah, no toto naozaj nechápem,“ povedal na margo toho kapitán West Hamu Marc Noble.

Pár dní na to prišla ponuka na jeho odkúpenie z Marseille, kde Dimitri hrával predtým. West Ham si však za svoj klenot pýtal priveľa a tieto požiadavky klub z azúrového pobrežia nedokázal splniť. Kto ale dokáže splniť všetky možné aj nemožné požiadavky nám neznáme mužstvo klub Hebei China Fortune. Ide o činsky klub, v ktorom už hrávajú Gervinho či Lavezzi, ktorý sa pustil do ostrého boja o Payeta údajne len včera, no zatiaľ má najväčšiu šancu uspieť.

Frustrovaný a nemilo prekvapený Marc Noble na to dodal: „Hovoril som s ním ešte asi pred troma týždňami, všetko bolo v poriadku a vedel som, že ho fanúšikova uctievajú. Môžete ale vidieť, ako rýchlo sa vo futbale môže všetko zmeniť.“

Účastník Chinese Super League by podľa portálu gefootballnewsfrance.com mohol West Hamu vyplatiť zatiaľ neznámu prestupovú čiastku a hráčovi ponúknuť zmluvu s týždenným zárobkom astronomických 600 tisíc eur, čím by sa zaradil medzi najlepšie zarábajúcich futbalistov sveta.

Dni francúzskeho reprezentanta v službách West Hamu sú na konci, no je otázne, či sa vo veku 29-rokov rozhodne pokračovať na najvyššej úrovni alebo ho vlna kritiky za nešportové rozhodnutie odnesie až do Číny, kde by mohol prísť nielen o štatút hviezdy, ale aj reprezentačný dres.