Main Content

4 najväčší konkurenti Slovana v boji o play-off a ich zvyšný program

piatok, 20. január 2017 09:00 | Autor: Dávid Lech

Bratislavský Slovan v závere sezóny tuho bojuje o postup do play-off. Posvietili sme si na najväčších konkurentov Slovana v boji o účasť vo vyraďovacej časti. Ktorý tím čaká najnáročnejší program a ktorý má naopak vydláždenú cestu za postupom?

Medveščak Záhreb

Medveščak Záhreb

11. miesto v tabuľke, 52 zápasov, 68 bodov

Medveščak Záhreb je už mysľou tak trochu v budúcej sezóne. Len nedávno vyplávala na povrch informácia, že chorvátsky klub si podal prihlášku do rakúskej EBEL ligy. Napriek tomu ale Záhreb môže zabojovať o postup do play-off a týmto úspechom prilákať nových sponzorov, ktorí by podržali klub v ruskej nadnárodnej súťaži. Záhreb stráca na postupové ôsme miesto aktuálne desať bodov. Toto manko by ale mohol zmazať. S výnimkou Dynama Moskva a Lokomotivu Jaroslavľ totiž na hráčov Záhrebu čakajú hrateľní súperi, ktorí sú rozhodne zdolateľní. V troch dueloch sa navyše stretnú v priamom súboji s ďalšími ambicióznymi klubmi bojujúcimi o play-off. Ak by sa im o body podarilo ozbíjať Čechov a dvakrát poraziť bratislavský Slovan v úplnom závere sezóny, ich šance na postup do vyraďovacej časti by sa výrazne zvýšili. Pomýšľať na bodový zisk môžu aj proti Vladivostoku, Chabarovsku či čínskemu Kunlunu. Záhreb v posledných ôsmich stretnutiach sezóny určite nepredá svoju kožu lacno, čo potvrdil aj včerajším triumfom nad Severstaľom Čerepovec, ktorému tak azda definitívne pochoval šance na reálny boj o postup do play-off.  

Čo sa načasovania formy týka, sa chorvátskemu tímu celkom darí, v posledných piatich dueloch oslavovali trikrát víťazstvo, vzhľadom k vyššej bodovej strate budú ale zverenci Gordieho Dwyera potrebovať výraznejšiu víťaznú sériu.

PROGRAM MEDVEŠČAKU ZÁHREB:
24. 1. – Admiral Vladivostok, vonku
26. 1. – Amur Chabarovsk, vonku
28. 1. – Kunlun, vonku
31. 1. – Dynamo Moskva, doma
2. 2. – Lokomotiv Jaroslavľ, doma
5. 2. – Viťaz Čechov, doma
15. 2. – Slovan Bratislava, vonku
17. 2. – Slovan Bratislava, doma


Foto: © TASR