Main Content

Bývalý megatalent slovenského futbalu si našiel nový klub

sobota, 21. január 2017 09:38 | Autor: Filip Chudý

Bývalý megatalent slovenského futbalu si našiel nový klub
Bývalý megatalent slovenského futbalu si našiel nový klub | zdroj: © TASR

V minulosti sa Milanovi Lalkovičovi predpovedala veľká budúcnosť, ale tú nenaplnil a prepadol sa až do štvrtej ligy. Teraz sa opäť pokúsi naštartovať kariéru na prvoligovej úrovni. Kto ho získal?

Bývalý veľký talent slovenského futbalu Milan Lalkovič sa opäť pokúsi reštartovať svoju kariéru. Košický odchovanec vynikal aj v mládežníckych výberoch Chelsea Londýn a predpovedala sa mu veľká budúcnosť, lenže tú doteraz nenaplnil. Do prvého tímu Londýnčanov sa nepretlačil a chodil len po hosťovaniach. V lete 2014 sa stal hráčom Mladej Boleslavi, ale v meste automobilov sa nedokázal predrať do základnej zostavy.

Preto sa vrátil na Britské ostrovy, kde pôsobil v nižších anglických súťažiach. Naposledy v štvrtoligovom Portsmouthe, ktorého hráčom sa stal v lete, pričom s ním podpísal dvojročný kontrakt. No už po polroku tento klub z juhu Anglicka opúšťa, keď zamieril na polročné hosťovanie do škótskeho prvoligového klubu Ross County, čo potvrdil tento klub na svojej webovej stránke.

Na nej Lalkovičove schopnosti vychválil aj tréner aktuálne šiesteho mužstva škótskej najvyššej súťaže Jim McIntyre. „Snažili sme sa, aby sme Lalkoviča získali už v lete, takže keď bol teraz k dispozícii okamžite sme naňho zamerali pozornosť,“ doplnil McIntyre. Pre Lalkoviča je to tak ideálna šanca pravidelne hrávať, keďže v Portsmouthe bol skôr len náhradník.