Main Content

Zo Stoke City do Ružomberka? Jeden taký prestup sa črtá!

sobota, 21. január 2017 10:15 | Autor: Filip Chudý

Zo Stoke City do Ružomberka? Jeden taký prestup sa črtá!
Zo Stoke City do Ružomberka? Jeden taký prestup sa črtá! | zdroj: © TASR

Málo vídaný prestup sa môže zrodiť na linke anglická Premier League a slovenská Fortuna liga. V Ružomberku je na skúške nám známy hráč zo Stoke City.

Brazílsky rodák Dionatan Teixeira, ktorý v minulosti získal slovenský pas a reprezentoval našu krajinu v kategórii do 21 rokov, by sa mohol vrátiť na Slovensko. To opustil v lete 2014, keď z Banskej Bystrice prestúpil do Stoke City, pričom s anglickým prvoligistom podpísal trojročnú zmluvu, ktorá skončí v lete tohto roka.

Ale všetko nasvedčuje tomu, že Stoke, za ktoré si pripísal len dva ligové štarty, opustí už teraz v zime. Na Britských ostrovoch si zahral v minulej sezóne ešte aj za treťoligový Fleetwood Town osem zápasov počas hosťovania. A hoci sa v lete minulého roka hovorilo o jeho prestup do amerického Orlanda City, ktoré hrá tamojšiu najvyššiu súťaž, tento transfer padol. Najnovšie sa ocitol v kádri Ružomberka, ktorý ho bude testovať.

Spolu s ním sú momentálne v liptovskom klube na skúške aj Michal Grohoľ, Dalibor Takáč, Martin Kubena a Alexandar Anjukevič. „Uvidíme, ako sa ukážu počas sústredenia v Česku, kde nás čakajú kvalitné zápasy, ktoré nám pomôžu ukázať reálny obraz o výkonnostnej kvalite našich hráčov, samozrejme nevynímajúc ani súčasných kmeňových hráčov,“ povedal pre klubový web na adresu skúšaných futbalistov tréner Ružomberka Norbert Hrnčár.

Neúspechom sa skúška skončila pre defenzívnu dvojicu Vojtěch Šandera a Lukáš Kojnok. V kádri Liptákov aktuálne nie je ani Kristián Kolčák, ktorému vypršala pod Čebraťom zmluva a v týchto dňoch sa rozhodol absolvovať skúšku v maďarskom tíme prvoligovom klube Gyirmót Györ.