Main Content

VIDEO: Najkrajšie triky a momenty súťaže zručnosti KHL

nedeľa, 22. január 2017 10:17 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Najkrajšie triky a momenty súťaže zručnosti KHL
VIDEO: Najkrajšie triky a momenty súťaže zručnosti KHL | zdroj: © TASR

Včera sa fanúšikovia v rámci KHL All-Star Game 2017 tešili na Súťaž zručností, kde, ako inak, v nájazdoch žiaril Rus Pavel Dacjuk. Priaznivci sa schuti zasmiali aj na parodovaní ruského brankára Gavrilova či podplateniu brankára. Zaujalo prepojenie hokeja s biatlonom či súťaž o najtvrdšiu strelu.

O súťaže zručností je počas Zápasu hviezd stále veľký záujem. Hokejisti častokrát ukážu svoju odvrátenú tvár, snažia sa vtipnými kúskami čo najviac pobaviť publikum a zároveň prezentovať to najlepšie, čo sa v nich skrýva.

Tohtoročný Zápas hviezd KHL hostí Ufa, kde boli včera diváci svedkami viacerých zaujímavých disciplín. Jednou z najsledovanejších je nepochybne súťaž o najrýchlejšieho korčuliara, ktorú ovládol domáci útočník Salavatu Julajev Ufa Enver Lisin s časom 12,450. Miestami to vyzerá ako keby sa nad ľadom vznášal.

Neodmysliteľnou súčasťou Súťaže zručností je disciplína, v ktorej si hokejisti porovnávajú razanciu strely. V disciplíne sa najviac darilo obrancovi CSKA Moskva Igorovi Ožiganovovi, ktorý na bránu vyslal strelu o razancii 159,47 km/h. Len pre porovnanie – najtvrdšia strela Zdena Cháru dosiahla hodnotu 169,7 km/h. Jeho svetový rekord neskôr prekonal Denis Kuljaš s pokusom 177,5 km/h.

Fanúšikov s určitosťou zaujala aj disciplína, v ktorej organizátori prepojili hokej s biatlonovými terčami, kde si v súťaži tímov zmerali sily viaceré hokejové hviezdy Kontinentálnej hokejovej ligy. Ako im to šlo s presnosťou streľby si môžete pozrieť na videu.

Diváci sa nemohli dočkať súťažení v samostatných nájazdoch, kde rozhodne nesklamal hviezdny Pavel Dacjuk. Skúsený harcovník si vychutnal brankára dvomi krásnymi gólmi, predovšetkým jeho druhú úspešnú exekúciu možno pripodobniť k „futbalovému elasticu.“

Vydarené ekvilibristické kúsky predviedli Vladimir Tkačov z AK Bars Kazaň a Dmitrij Kagarlickij zo Severstaľu Čerepovec, ktorý je známy svojím arzenálom rôznych foriem zakončení samostatných nájazdov.

Pri vymýšľaní najkreatívnejších zakončení v situácii 3 na 0 nesklamal zámorský útočník Nigel Dawes, ktorý s dvojicou spoluhráčov predviedol niekoľko veľmi efektných akcií. Brankár Iľja Sorokin bol ale pozorný a nedal sa nachytať na hruškách. Bolo by zaujímavé sledovať či by sa na podobné kúsky niekedy opora Barysu Astana odhodlala aj v „ostrých“ zápasoch.

Cieľom Súťaží zručností je predovšetkým baviť divákov a to sa nepochybne podarilo českému brankárovi Pavlovi Francouzovi. Ten počas disciplíny 3 na 0 napodobnil ruského brankára Gavrilova, ktorého pokojne popíjanie vody počas protiútoku súpera obletelo svet.

Zatiaľ čo mnohí hokejisti si lámali hlavu nad tým, akým spôsobom prekonať zo samostatného nájazdu brankára, Matt Gilroy si zvolil ľahšiu cestu. Pred zakončením podal brankárovi Igorovi Bobkovovi 100 dolárov a vďaka úplatku tak s ľahkosťou premenil svoj pokus.