Main Content

Gianluigi Donnarumma prezradil, ktorý brankár je jeho vzorom

pondelok, 23. január 2017 13:48 | Autor: Jakub Vaverka

Gianluigi Donnarumma prezradil, ktorý brankár je jeho vzorom
Gianluigi Donnarumma prezradil, ktorý brankár je jeho vzorom | zdroj: © TASR

Gianluigi Donnarumma má iba 17 rokov, no už teraz je brankárskou jednotkou AC Miláno a patrí medzi najžiadanejších hráčov na prestupovom trhu. Nádejný gólman prezradil, kto spomedzi svetových brankárov patrí medzi jeho vzory.

Donnarumma debutoval v drese AC Miláno v októbri 2015, keď mal 16 rokov a 242 dní. Momentálne je na milánskom San Sire brankárom číslo jeden a to všetko stihol pred osemnástimi narodeninami, ktoré ho čakajú až budúci mesiac.

V rozhovore pre  Football Italia talentovaný mladík priznal, ku komu spomedzi jeho brankárskych kolegov vzhliada. „Oproti minulému roku pracujem lepšie s nohami. Pracujem na tom tvrdo počas tréningov. Keď na mňa ide súper, niekedy ho obídem kľučkou. Byť dobrý v hre nohami je v modernom futbale veľmi dôležité, snažím sa imitovať Manuela Neuera. Neuer sa správa prakticky ako piaty obranca.“

Brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer je drvivou väčšinou považovaný za najlepšieho gólmana na svete. Donnarumma má pravdu aj v tom, že v súčasnosti je práca nohami medzi gólmanmi veľmi cenená. Svoje by o tom hovoriť vedel Joe Hart, ktorého kvôli nedostatočnej technike poslal Pep Guardiola preč z Manchestru City.

V sobotnom šlágri Serie A AC Miláno prehralo s Neapolom tesne 1:2, v bráne stál opäť Donnarumma. Pre mladíka išlo o emotívny duel, pretože v meste pod Vezuvom sa narodil. „Moji rodičia boli na štadióne. Hrať proti Neapolu je pre mňa vždy emotívne. Chcel som, aby rodičia boli na mňa pyšní, podporujú AC.“