Main Content

Detroit nad Jurčom palicu neláme. Verejnosť volá po jeho výmene

utorok, 24. január 2017 17:15 | Autor: Dávid Lech

Detroit nad Jurčom palicu neláme. Verejnosť volá po jeho výmene
Detroit nad Jurčom palicu neláme. Verejnosť volá po jeho výmene | zdroj: © TASR

Slovák Tomáš Jurčo sa v Detroite Red Wings evidentne trápi. 9 zápasov v rade nedostal priestor na ľade, no vedenie klubu nad ním palicu neláme. Naopak, verejnosť zúfalo volá po jeho výmene.

Slovák Tomáš Jurčo sa v drese Detroitu Red Wings na ľad dostal naposledy 4. januára 2014, keď proti Anaheimu Ducks odkorčuľoval 12 minút a 40 sekúnd. V ďalších deviatich stretnutiach ale výkony svojich spoluhráčov sledoval len z tribúny ako zdravý náhradník.

Organizácia „červených krídel“ nad 24-ročným krídelníkom ale palicu neláme. Vedenie klubu uprednostnilo slovenského hokejistu pred Drewom Millerom, ktorého len nedávno zapísalo na waiver listinu. S Jurčom tak manažment Red Wings zjavne ráta, no tréner Jeff Blashill dáva svojmu zverejncovi minimum priestoru, čo sa odráža na jeho priemernom ice-time – v jedenástich súbojoch nebodoval a na ľade strávil 10 minút a 23 sekúnd za zápas.

Slovenský útočník má obrovský ofenzívny talent, čo už neraz potvrdil v nižších zámorských súťažiach i na medzinárodnej úrovni. Hráč v jeho veku ale potrebuje pravidelne hrávať, čo je v jeho momentálnom pôsobisku najväčší kameň úrazu. Zatiaľ čo Detroit si ho stále ponecháva v tíme, hokejová verejnosť volá po jeho výmene, ktorá by mu mala pomôcť v napredovaní jeho kariéry.

Najviac aktívny je na sociálnej sieti Twitter Darryll McBride, amatérsky hokejový skaut, ktorý sa v posledných dňoch snaží spustiť akúsi kampaň s názvom „uvoľnite Jurča.“ Vo svojom statuse i niekoľkých komentároch nechal počuť, že Detroit by mal rodáka z Košíc vymeniť. Ideálne do New Yorku Islanders.

K tomuto názoru sa pridal aj fanúšik Red Wings Simon Kirkman, ktorý situáciu vidí identicky. „Tomáš Jurčo a Darren Helm potrebujú výmenu,“ nekompromisne píše na Twitteri. K situácii sa vyjadril aj John Toperzer, ktorý je hokejovým novinárom na „voľnej nohe“: „Tomáš Jurčo z Detroitu a tretia voľba v drafte za Derricka Pouliota z Pittsburghu. Kto by tomuto povedal nie?“

Výmena hviezdneho Slováka je po zaradení Millera na waiver list vo hviezdach. Zmena dresu a predovšetkým väčšia dôvera zo strany trénera i väčší priestor na ľade by ale Slovákovi mohla výrazne pomôcť v jeho napredovaní. Dokonalým príkladom je aj Jurčov krajan Richard Pánik zo Chicaga Blackhawks.