Main Content

HORÚCA SPRÁVA: Padlo rozhodnutie ohľadom trestu pre Michala Handzuša

pondelok, 23. január 2017 17:59 | Autor: Dávid Lech

HORÚCA SPRÁVA: Padlo rozhodnutie ohľadom trestu pre Michala Handzuša
HORÚCA SPRÁVA: Padlo rozhodnutie ohľadom trestu pre Michala Handzuša | zdroj: © TASR

Útočník Banskej Bystrice spoznal dĺžku svojho trestu za neprimeraný zákrok voči Tomášovi Hričinovi z Košíc z 13. januára 2017.

V zápase 38. kola medzi dvomi najlepšími celkami Tipsport extraligy došlo k nepríjemnému incidentu, keď bývalý slovenský reprezentant Michal Handzuš tvrdým zákrokom do oblasti hlavy a krku zrazil k zemi súpera Tomáša Hričinu. Košický útočník bol prevezený do nemocnice a verdikt po prvotných vyšetreniach bol jasný: podvrtnutá krčná chrbtica a ľahší otras mozgu.

Michal Handzuš sa svojej „obeti“ stihol ospravedlniť, no Disciplinárna komisia SZĽH začala skúmať tento zákrok a dnes o 16:00 hod na zasadnutí DK definitívne rozhodla ohľadom trestu skúseného hokejistu. Útočník Banskej Bystrice zinkasoval 3-mesačný trest.

Senát Disciplinárnej komisie SZĽH, ktorý je zložený z bývalých rozhodcov, hráčov a právnikov, rozhodol jednomyseľne. Konštatovalo sa, že nešlo o úmyselný zákrok. ale o zákrok, ktorý vyplynul z hry, avšak došlo pri ňom k ťažkému zraneniu s dobou liečenia, ktorá presahuje 7 dní a v takomto prípade je spodná hranica 3 mesiace. Do úvahy sme brali minulosť pána Handzuša, keďže nebol v minulosti disciplinárne riešený. K svojmu konaniu sa postavil tak, že ho oľutoval, zaujímal sa o zdravotný stav zraneného protihráča a taktiež sme brali do úvahy aj to, že úmyslom zákroku nebolo zraniť Hričinu,“ vysvetlil verdikt Senátu pre Sport7.sk predseda Disciplinárnej komisie SZĽH Rastislav Jakubovič. 

Na základe pondelkového verdiktu môže Handzuš po polovici trestu požiadať o jeho prekvalifikovanie. "Nezostáva mi nič iné, len tento trest akceptovať. Najskôr sa však musím rozhodnúť, či vôbec budem pokračovať v kariére. Keď áno, po uplynutí polovice trestu sa určite odvolám, urobil by to každý. Nemyslím si, že mi tento trest vzal chuť do hokeja. Život však prináša rôzne udalosti a ja sa snažím neriešiť nič horúcou hlavou. Mám teraz dosť času, aby som porozmýšľal a rozhodol sa, či budem v kariére pokračovať," povedal Handzuš.