Main Content

VIDEO: Tkachuk lakťom „zložil'' Marinčina. Jeho zákrok prešetrí disciplinárka NHL

utorok, 24. január 2017 09:03 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Tkachuk lakťom „zložil'' Marinčina. Jeho zákrok prešetrí disciplinárka NHL
VIDEO: Tkachuk lakťom „zložil'' Marinčina. Jeho zákrok prešetrí disciplinárka NHL | zdroj: © TASR

2 sekundy pred koncom zápasu Matthew Tkachuk zbytočne atakoval Martina Marinčina. Jeho nešetrný zákrok už prešetruje disciplinárna komisia NHL.

Len nedávno sa Slovák Martin Marinčin vrátil z vyše mesačnej maródky a opäť hrozí, že bude musieť nútene pauzovať. 2 sekundy pred koncom zápasu medzi Torontom Maple Leafs a Calgary Flames sa k zemi po zbytočnom a zákernom faule Matthewa Tkachuka porúčal k ľadu košický rodák. Slovenský obranca v zápase na ľade strávil vyše 20 minút a jednou asistenciou sa podieľal na hladkej výhre svojho tímu v pomere 4:0.

Tréner Mike Babcock, ktorý do nášho hokejistu vkladá veľkú dôveru, verí, že Marinčin bude môcť nastúpiť do ďalšieho zápasu. Informáciu zverejnil na Twitteri Rob Wong. Kým zdravotný stav 24-ročného beka zatiaľ nie je známy, zámorie búrlivo diskutuje o Matthewovi Tkachukovi. Nováčik zámorskej profiligy má veľký ofenzívny talent, no po vzore otca Keitha sa nebojí v hre aj pritvrdiť. Teraz to však prehnal.

 

 

Jeho zbytočný a zákerný faul 2 sekundy pred záverečnou sirénou už začína prešetrovať disciplinárna komisia NHL, čo potvrdil aj reportér Sportsnetu Chris Johnston.

Fanúšikovia vášnivo diskutujú o tom, aký trest by si 19-ročný Kanaďan zaslúžil. Niektorí jeho čin ospravedlňujú, no drvivá väčšina hokejových priaznivcov volá po spravodlivom treste, o čom svedčí aj táto anketa na stránke sportsnet.ca, kde až 78% hlasujúcich volá po suspendácii pre druhého najtrestanejšieho hráča sezóny s 92 trestnými minútami. 


(zdroj: sportsnet.ca)