Main Content

Chicago je spájané s prestupom 3. najproduktívnejšieho Čecha sezóny

utorok, 24. január 2017 17:39 | Autor: Dávid Lech

Chicago je spájané s prestupom 3. najproduktívnejšieho Čecha sezóny
Chicago je spájané s prestupom 3. najproduktívnejšieho Čecha sezóny | zdroj: © TASR

V zámorí sa začalo šepkať o ďalšej možnej potencionálnej posile Chicaga Blackhawks. „Jastraby“ by sa mali údajne zaujímať o tretieho najproduktívnejšieho Čecha aktuálnej sezóny.

Generálny manažér Stan Bowman údajne len nedávno kontaktoval vedenie Detroitu Red Wings a zaujímal sa o možnosť posilnenia ofenzívy príchodom jedného útočníka z dvojice Tomáš Tatar/Gustav Nyquist. Hráči Detroitu ale nie sú jediní, ktorí sú zrejme v hľadáčiku Blackhawks.

Chicago sa zrejme pokúsi o angažovanie Čecha Radima Vrbatu z Arizony Coyotes. O 35-ročného krídelníka prejavil klub interes už v lete, no Vrbata sa po pôsobení vo Vancouveri Canucks rozhodol vrátiť do Arizony, kde predtým odohral 6 sezón. V aktuálnom ročníku je najproduktívnejším hráčom tímu so ziskom 33 bodov v 46 stretnutiach a rovnako je aj najlepším strelcom Yotes s 11 presnými zásahmi.

Veľký ofenzívny talent rodáka z Mladej Boleslavy výrazne zaujal vedenie Hawks, ktoré sa snaží o vylepšenie svojho útoku. „Hrá zhruba 17 minút za zápas a mohol by pomôcť elitnej šestke útočníkov zvýšiť ich produktivitu. Len pred 2 sezónami pozbieral 63 bodov po boku bratov Sedinovcov vo Vancouveri a Chicagu by dal nové možnosti skladby útočných formácií. S platom len 1 milióna USD (ďalšie 2 milióny môže získať na výkonnostných bonusoch) by mohol byť zisk Vrbatu výborným ťahom Chicaga,“ píše sa na chicagskej stráne secondcityhockey.com