Main Content

Preview: Slovenská Corgoň liga, 24. kolo: Celý stredajší program

utorok, 23. marec 2010 15:35 | Autor: Štefan Álló

Preview: Slovenská Corgoň liga, 24. kolo: Celý stredajší program
Preview: Slovenská Corgoň liga, 24. kolo: Celý stredajší program | zdroj: vlastný názor

Po víkende tu máme ďalšie, už 24. kolo Corgoň ligy, ktoré sa odohrá netradične v strede týždňa. Stredajšie kolo nám prináša veľa zaujímavých zápasov. Poďme teda na analýzu jednotlivých zápasov.

FK Senica – 1.FC Tatran Prešov

Senica vo víkendovej dohrávke prehrala na pôde majstrovského Slovana, preto chce doma proti Prešovu naplno bodovať. V jarných kolách je Senica doma zatiaľ stopercentná.  Prešov naposledy vyhral na pôde Petržalky a toto víťazstvo by radi potvrdil aj v Senici.  V tomto zápase dávame väčšie šance Prešovu.

Začiatok:  streda,  17:30
Náš tip:  X2
 

Dukla Banská Bystrica – MFK Košice

Dôležitý zápas pre Duklu ale aj pre Košice. Banská Bystrica naposledy prehrala v Trnave, a ak si chce udržať kontakt so špicou tabuľky, proti Košiciam nesmie zaváhať. Hráči musia zabudnúť na prehru v Trnave a ísť do zápasu plne koncentrovaní.  Prednosťou Dukly je zohratosť a kompaktnosť kádra. Košice potrebujú body ako soľ, keďže bojujú o udržanie v lige. V poslednom zápase predviedli hráči z východu slabý výkon, ak chcú v zápase bodovať musia hrať oveľa lepšie.

Začiatok: 
  streda,  17:30
Náš tip: 1

MFK Dubnica – MFK Petržalka

Malý derby zápas o záchranu. Dubnica zatiaľ púšťa cenné body len ťažko, v domácom prostredí vie byť veľmi nebezpečná. Mladý káder sa usiluje o udržanie v najvyššej súťaži, kľúčom k tomu môže byť  sebavedomie a silná vôľa hráčov.  Petržalka v jarných kilách  získala len jediný bod za domácu remízu, naposledy prehrala v Senci s Prešovom. Touto prehrou sa pripojila k ďalším mužstvám bojujúcim o záchranu. Nevýhodou môže byť mladé, neskúsené mužstvo, ktoré sa stále len dáva dokopy.

Začiatok:  streda,  17:30
Náš tip::  1

DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Ružomberok

Fanúšikovia Dunajskej Stredy chystajú na zápas bojkot, preto možno povedať, že domáce mužstvo bude bojovať bez svojho dvanásteho hráča. Vedenie DAC si nepripúšťa iný výsledok ako výhru. V bráne bude opäť kapitán Novota, ale ani on nie je zárukou výhry. Ružomberok sa nachádza v strede tabuľky, pláva v tichých vodách. Tréner Straka môže bez tlaku skúšať nových hráčov a rôzne herné variácie. Žiaľ, nebudeme svedkami fantastickej diváckej atmosféry, na akú sú zvyknutí v Dunajskej Strede. Otázne ostáva, či získa DAC prvé jarné body práve v stredu, favoritom je Ružomberok.  

Začiatok:  streda,  17:30
Náš tip::  X2
 

FC Nitra – Spartak Trnava

Nitra senzačne vyhrala na pôde Žiliny a postarala sa tak o najväčšie prekvapenie minulého kola. Navyše v zápase nenastúpil od začiatku útočník Rák a ani stredopoliar Hodúr.  Brankár Chudý podáva čoraz lepšie výkony, takže absenciu Hrošša v bráne Nitry necítiť. Trnava v posledných dvoch domácich vystúpeniach strelila 9 gólov, preto sa môžeme tešiť na atraktívny útočný futbal. Samozrejme nebudú chýbať fanúšikovia, ich početnú základňu majú obidva celky.

Začiatok:  streda,  17:30
Náš tip:  X2

ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina

Najviac pozorností v tomto kole bude smerovať do Bratislavy, kde sa bude hrať šláger 24. kola. Slovan na pasienkoch privíta vedúcu Žilinu a v prípade výhry preberie vedúcu pozíciu od Žiliny. Belasí naposledy vyhrali nad Senicou 2:0, ale bez svojich opôr, Slováka a Halenára. Či budú k dispozícií trénerovi v tomto zápase je zatiaľ otázne. Žilina napriek útočným snahám  prehrala v poslednom kole na domácej pôde s Nitrou 0:1. Pre divákov to bude atraktívny zápas, len škoda že sa hrá počas pracovného dňa.

Začiatok:  streda, 20:00
Náš tip:  X