Main Content

Stane sa Gareth Bale najdrahším futbalistom histórie?

streda, 25. január 2017 13:05 | Autor: Jakub Vaverka

Stane sa Gareth Bale najdrahším futbalistom histórie?
Stane sa Gareth Bale najdrahším futbalistom histórie? | zdroj: © TASR

Waleský krídelník Gareth Bale je momentálne zranený, no to novinárom nebráni v tom, aby ho spájali s odchodom z Realu Madrid. Walesan by sa vraj mohol stať najdrahším hráčom v histórii futbalu.

Španielsky denník Don Balón prišiel informáciou, podľa ktorej sa anglické tímy Manchester United a Chelsea FC pokúsia v letnom prestupovom období získať waleského reprezentanta Garetha Balea. Dvojnásobný víťaz Ligy majstrov minulý rok podpísal s Bielym Baletom nový päťročný kontrakt, pričom počas tohto obdobia by si mal finančne prilepšiť až o 150 miliónov libier.

Bale je momentálne zranený, v novembri podstúpil operáciu členka. Pomaly sa vracia do tréningového procesu, no niekoľko týždňov ho v ostrom zápase ešte neuvidíme. O ex- hráčovi Southamptonu sa však vo veľkom píše aj keď nepredvádza vynikajúce technické kúsky na ihrisku.

K správam z denníka Don Balón sa pridal aj Escenario Deportivo. „Chelsea a Manchester United pripravujú 172 miliónov eur na kúpu Garetha Balea z Realu Madrid,“ napísali na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti Twitter.

Gareth Bale je v Madride pasovaný do pozície vodcu, po tom, čo odíde portugalská megastar Cristiano Ronaldo. Veľa odborníkov sa však vyjadrilo, že Walesanovi by návrat do Premier League, kde bol hviezdou Tottenhamu Hotspur, prospel. Navyše, ak by skutočne odišiel do Anglicka, stal by sa najdrahším futbalistom v histórii.  27-ročný krídelník špekulácie ohľadom možného prestupu doposiaľ nekomentoval.