Main Content

Štatistika, v ktorej sa Rooney môže rovnať Ronaldovi a Messimu

streda, 25. január 2017 13:14 | Autor: Jakub Vaverka

Štatistika, v ktorej sa Rooney môže rovnať Ronaldovi a Messimu
Štatistika, v ktorej sa Rooney môže rovnať Ronaldovi a Messimu | zdroj: © TASR

Wayne Rooney sa cez víkend stal najlepším strelcom Manchestru United v histórii. Skóroval 250.gól v drese Red Devils a je reálne, že tento nástrel v budúcnosti už nikto neprekoná. Posledné dni sú venované samým chválam na manchesterskú desiatku.

Wayne Rooney je súčasťou Manchestru United už vyše pätnásť rokov, počas ktorých vyhral niekoľko anglických titulov a dočkal sa aj triumfu v prestížnej Lige majstrov. Do streleckej listiny sa zapísal 250- krát, čo sa nikomu inému v bohatej histórii klubu z Old Traffordu nepodarilo.

Portál 90min.com sa zamyslel nad tým, či je anglický ofenzívny univerzál na úrovni Lionela Messiho a Cristiana Ronalda, a teda hráčov, ktorí sú považovaní za velikánov súčasného futbalu. Samotný Leo Messi nedávno prejavil veľký rešpekt ku „Wazzovi“, keď povedal, že sa zaradil medzi najlepších futbalistov svojej generácie.

V počte strelených gólov, asistencií a individuálnych trofejí rodák z Liverpoolu za hviezdnym duom síce logicky zaostáva, ale 90min.com našiel štatistiku, v ktorej je Rooney skutočne na úrovni Messiho s Ronaldom. Útočník Manchestru United má na konte 250 gólov v Manchestri United a 53 presných zásahov v reprezentačnom drese.

Je teda najlepším strelcom histórie svojho klubu aj krajiny. Rovnakým prvenstvom sa môžu pochváliť aj Cristiano Ronaldo (382 gólov v Reale Madrid, 68 za Portugalsko) a Lionel Messi (481 gólov v Barcelone, 57 za Argentínu). Máloktorý hráč v aktuálnom futbale je  historicky najlepším strelcom svojej krajiny aj svojho klubu. Prínos Waynea Rooneyho pre tímy, za ktoré hrá je teda nespochybniteľný a oprávnene je radený k najlepším.