Main Content

Kocúrkovo v Detroite. Tréner Jurča chváli, no hrať ho nenechá

streda, 25. január 2017 18:23 | Autor: Dávid Lech

Kocúrkovo v Detroite. Tréner Jurča chváli, no hrať ho nenechá
Kocúrkovo v Detroite. Tréner Jurča chváli, no hrať ho nenechá | zdroj: © TASR

Tomáš Jurčo zažíva vo svojej kariére veľmi náročné obdobie. Jeho situácia poukazuje na menší neporiadok v tíme Detroitu. Tréner Jeff Blashill ho totiž chváli, no hrať ho nenecháva.

V poslednom zápase Detroitu Red Wings proti Bostonu Bruins dostal slovenský útočník Tomáš Jurčo po jedenástich presedených zápasoch šancu na ľade. V hre strávil 10 minút a 37 sekúnd a do štatistík si zapísal len dva mínusové body. Tréner „červených krídel“ Jeff Blashill postavením do hry košického rodáka aspoň na chvíľu zastavil spŕšku kritiky a vtipy detroitských fanúšikov, ktorí si medzi sebou v diskusiách kládli otázky typu „viete, ktorý hokejista zje počas sezóny najviac popcornu? Tomáš Jurčo.

Zámorie už dlhšie volá po výmene Tomáša Jurča (viac sa dočítate tu). Vedenie klubu ale s 24-ročným krídelníkom naďalej ráta, čoho výsledkom bolo zapísanie Drewa Millera na waiver listinu. Jeden z najtalentovanejších slovenských hokejistov súčasnosti pôsobí prerušovane v prvom tíme od sezóny 2013/2014, kde celkom odohral 155 duelov so ziskom 39 kanadských bodov.

Dôvodom jeho nízkej produktivity ale nie je nedostatok talentu, ale príliš nízky priestor na ľade. „Z nejakého dôvodu je pre mňa veľmi náročné zotrvať v zostave. Myslím si, že najdôležitejšie pre mňa je pozbierať nejaké body, lebo si nemyslím, že len dobrá hra ma udrží v zostave. Keď som hral predtým, „Blash“ (tréner Blashill pozn. red.) mi povedal, že som hral dobre a na druhý deň som sedel na tribúne. Myslím, že potrebujem nejaké body,“ nevie si vysvetliť prázdne pochvaly svojho kouča slovenský útočník.

Nemyslím si, že som len veľký hráč, ktorý by hral fyzicky. Som rozdielny typ hráča. Som viac zručný. To je to, čo ma tu dostalo a preto potrebujem predvádzať takú hru. Súčasťou mojej hry je korčuľovanie, tak musím viac korčuľovať a vytvárať šance svojim spoluhráčom,“ zamýšľa sa Slovák pre freep.com.

Zaujímavé vyjadrenie ale detroitskej stránke poskytol samotný tréner Red Wings Jeff Blashill: „Ak by som bol na Jurčovom mieste, bol by som vďačný za 20 zápasov. Dal by som do toho 100%. Myslím si, že Jurcs je dobrý hráč pre NHL – to je jeden z dôvodov, prečo bola moja rada nevzdávať sa ho. Myslím, že je veľmi schopný. Je to hráč, ktorý by mohol hrať v elitnej formácii tímu NHL. To, že zvolím iných krídelníkov v zostave neznamená, že mu neverím,“ uzatvára sporadické zaradenie Jurča do zostavy.

Pravdou však je, že Jurčo si proti Bostonu zahral len vďaka náhlym zraneniam Thomasa Vaneka a Dylana Larkina. Do zostavy sa vďaka zraneniam spoluhráčov vrátil z farmy aj Drew Miller. Po návrate spomínaných opôr tímu možno očakávať, že Jurča bude čakať opäť tuhý boj o miesto na ľade. Už pri svojom návrate odohral len 10 minút a jeho priemerný ice-time v tejto sezóne činí 10 minút a 24 sekúnd.