Main Content

Čikoš si môže výrazne polepšiť, stane sa spoluhráčom slovenského reprezentanta?

štvrtok, 26. január 2017 11:35 | Autor: Filip Chudý

Čikoš si môže výrazne polepšiť, stane sa spoluhráčom slovenského reprezentanta?
Čikoš si môže výrazne polepšiť, stane sa spoluhráčom slovenského reprezentanta? | zdroj: © TASR

Slovenský futbalista Erik Čikoš si môže v kariére opäť polepšiť, keď nie je ďaleko od podpisu zmluvy so zaujímavým tímom, ktorý bude hrať v Európskej lige a pôsobí v ňom aj slovenský reprezentant.

Kým v minulých dňoch Milan Lalkovič odišiel na polročné hosťovanie do škótskeho prvoligového klubu Ross County, ďalší slovenský futbalista Erik Čikoš zas tento klub po vzájomnej dohode opustil. „Chceme popriať Erikovi všetko dobré do ďalšej fázy kariéry. Užíval si to u nás počas oboch období, čo tu pôsobil a viac sme od neho nemohli žiadať. Naskytla sa mu však vynikajúca príležitosť, vďaka ktorej bude viac hrávať a my sme mu nechceli stáť v ceste. Hovorím v mene celého klubu keď poviem, že mu prajeme v budúcnosti len to najlepšie,“ povedal pre web Ross County tréner Jim McIntyre.

Podľa anglických médií tým klubom, kam by mohol Čikoš zamieriť, mal byť Plymouth Argyle zo štvrtej anglickej ligy, lenže pravda je inde. Ako informovali nórske médiá, náš pravý obranca je aktuálne na skúške v tamojšom prvoligovom tíme FK Haugesund, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Filip Kiss a Čikošov dlhoročný spoluhráč.

A hoci nová sezóna nórskej najvyššej súťaže začne až v apríli, v Haugesunde už musia myslieť aj na leto, keďže si vybojovali miestenku v Európskej lige. A hráč so skúsenosťami zo slovenskej reprezentácie a tiež skupinovej fázy Európskej ligy sa im môže hodiť. Spomínanú skupinovú fázu si ale Čikoš zahral so Slovanom len v jednom prípade, keďže v tom prvom sa po postupe cez AS Rím zranil a nemohol si vychutnať skupinu tejto prestížnej súťaže priamo na trávniku. Navyše práve tam niekde sa začali jeho zdravotné problémy, ktoré ho trápili aj v ďalších rokoch a v kariére ho trochu pribrzdili, no teraz by sa mohla opäť naštartovať.

Podľa správ z Nórska totiž Čikoš na skúške zaujal, ale či sa stane novým hráčom Haugesundu ešte nie je jasné. Vedenie nórskeho klubu totiž čaká na to, ako sa rozhodne Kristoffer Haraldseid. Miestnemu 23-ročnému rodákovi a odchovancovi klubu totiž skončila zmluva, ale Haugesund mu ponúkol novú. Ak ju podpíše, Čikoš sa bude zrejme musieť obzrieť inde, ak nie, práve náš futbalista by mal mladého Nóra nahradiť.