Main Content

O mladý slovenský talent sa zaujíma Ajax Amsterdam!

štvrtok, 26. január 2017 12:02 | Autor: Filip Chudý

O mladý slovenský talent sa zaujíma Ajax Amsterdam!
O mladý slovenský talent sa zaujíma Ajax Amsterdam! | zdroj: facebook Stars & Friends Slovakia

Na Slovensku rastie ďalší futbalový talent, ktorý už zameral aj slávny Ajax Amsterdam. Stále len 15-ročný Šimon Kozák začínal v malej slovenskej dedine a čoskoro môže byť hráčom veľkoklubu!

Slovenský futbal sa môže dočkať ďalšieho hráča v slávnom Ajaxe Amsterdam. Po Stanislavovi Lobotkovi, ktorý v Ajaxe hosťoval pred necelými štyrmi rokmi a pôsobil v jeho rezerve, sa ďalším Slovákom v tímoch holandského giganta môže stať ešte necelý mesiac len 15-ročný a 183 cm vysoký obranca Šimon Kozák.

„Hráč trnavského Spartaka a reprezentácie Slovenska do 17 rokov Šimon Kozák absolvuje v týchto dňoch skúšku v holandskom Ajaxe Amsterdam. Šimona sledovali skauti Ajaxu viac ako rok na rôznych úrovniach. Teraz si ho pozvali do Amsterdamu, kde strávi týždeň. Či napokon skončí v tomto klube zatiaľ nevedno. Dojem však Šimon urobil dobrý. My sa chceme v každom prípade poďakovať Spartaku Trnava, že Šimonovi túto skúšku umožnil,“ napísala na svoju facebookovú stránku zastupiteľská agentúra Stars & Friends Slovakia.

Šimon Kozák je odchovancom klubu TJ Družstevník Voderady, odkiaľ v apríli 2013 prestúpil do Trnavy. Hral za slovenskú 17-tku aj na nedávnom turnaji v Bielorusku, a to aj napriek tomu, že vekovo patrí ešte do reprezentácie do 16 rokov.