Main Content

Budaj opäť ohúril zámorie: ,,Prečo nie je v All-Star výbere?,'' pýta sa nahnevaný fanúšik

piatok, 27. január 2017 11:22 | Autor: Dávid Lech

Budaj opäť ohúril zámorie: ,,Prečo nie je v All-Star výbere?,'' pýta sa nahnevaný fanúšik
Budaj opäť ohúril zámorie: ,,Prečo nie je v All-Star výbere?,'' pýta sa nahnevaný fanúšik | zdroj: © TASR

Peter Budaj dnes v noci vychytal svoj 5. shutout v sezóne, za čo sa na jeho osobu začali opäť z každej strany sypať slová chvály.

Peter Budaj vinou zranenia tímovej jednotky Los Angeles Kings Jonathana Quicka, zažíva v kalifornskej organizácii sezónu ako zo sna. V 42 stretnutiach doviedol svoj tím k 22 víťazstvám (7. miesto v lige), priemerne inkasuje len 2,06 gólu na zápas (5. miesto v lige medzi brankármi, ktorí odchytali minimálne 10 zápasov) a taktiež si drží veľmi solídnu 91,9% úspešnosť zásahov (21. miesto v lige medzi brankármi, ktorí odchytali minimálne 10 zápasov).

Na jeho výborné čísla na Twitteri upozornil aj „Jewels frm the Crown,“ ktorý zverejnil tweet o tom, že Budaj má aktuálne najvyššiu percentuálnu úspešnosť, najnižší priemer inkasovaných gólov i najvyšší počet shutoutov v jednej sezóne v celej svojej kariére v NHL. Zároveň je na dobrej ceste prekonať počet štartov i víťazstiev.

Osobitnou kapitolou je taktiež Budajova neúčasť na Zápase hviezd NHL, ktorý sa uskutoční nadchádzajúci víkend. „Prečo nie je Peter Budaj účastníkom Zápasu hviezd? Existuje v tomto svete ešte nejaká spravodlivosť?“ pýta sa fanúšik Ben Wynkoop. Rovnaký názor má aj Jason Hernandez: „Takže.. Budaj dosiahol svoj 5. shutout v sezóne. Znovu... Prečo nie je v Zápase hviezd?“ K fanúšikom sa pripája aj užívateľka Twitteru Whitney: „Hej NHL, ste si istí, že nechcete Budaja v Zápase hviezd? Definitívne ste prehrali!

Skvelý reštart kariéry Budaja si mnohí fanúšikovia nedokážu vynachváliť. „Skvelý brankár!! Budaj je nezastaviteľný!!!“ píše Rosario Carreno. Pridáva sa aj Melinda Loomis: „Hrozné len pomyslieť, kde by LA Kings boli bez Budaja. Šialené, aké výkony predvádza.“ Rovnaký názor zdieľa aj „crazy rockman:“ „Skutočne si užívam sledovanie Budajove hry.

Veľkú radosť robí aj Trillviovi Dantemu, ktorý ho označiť za „elitu“ či „Josepha,“ ktorý ho za dnešný výkon rovnako vychválil. Nad banskobystrickým rodákom sa rozplýva aj Aaron Amberg: „Som rád za Budaja. Pracoval tvrdo a teraz sa jasne dostal na úroveň NHL.“

A radosť svojim fanúšikom bude robiť 34-ročný brankár minimálne ešte jeden mesiac. Americký brankár Jonathan Quick by sa mal do hry po zranení vrátiť podľa nových lekárskych prognóz až v úvode marca.