Main Content

Trenčiansky výpredaj pokračuje, v tejto sezóne prišiel pomaly už o celý káder!

sobota, 28. január 2017 11:06 | Autor: Filip Chudý

Trenčiansky výpredaj pokračuje, v tejto sezóne prišiel pomaly už o celý káder!
Trenčiansky výpredaj pokračuje, v tejto sezóne prišiel pomaly už o celý káder! | zdroj: © TASR

Vedenie trenčianskeho klubu s predajom hráčov ani zďaleka neskončilo, keď najnovšie predalo ďalšieho Nigérijčana, a to opäť do Belgicka. Trenčín v krátkom čase opustilo už vyše 20 hráčov!

AS Trenčín v sobotu potvrdil odchod ďalšieho hráča. V tomto prípade ide o nigérijského krídelníka Alika Balu, ktorý prestúpil do belgického klubu SV Zulte-Waregem. „Počas takmer dva roky trvajúcej anabázy v našom klube dosiahol úroveň spĺňajúcu zaujímavé kritériá. Treba ale povedať aj to, že jeho výkonnosť dosiahla hranicu, ktorú sa nám nedarilo výraznejšie posúvať. Preto prišlo k rozhodnutiu posunúť Balu do klubu, ktorý bude ďalej rozvíjať jeho talent. Veríme, že sa mu podarí zužitkovať jeho technické a rýchlostné prednosti,“ povedal pre klubový web hovorca AS Martin Galajda.

Necelý mesiac ešte 19-ročný Nigérijčan strávil pod hradom Matúša Čáka dva roky s bilanciou 32 zápasov/6 gólov, no až do júna 2020 je už hráčom aktuálne tretieho tímu belgickej ligy, kde Zulte-Waregem bojuje spolu s Anderlechtom a Bruggami o titul. „Prestupová čiastka nebude na základe dohody klubov zverejnená. Môžeme však povedať, že AS Trenčín je s dohodou zahrňujúcou aj podiel na prípadnom ďalšom predaji hráča spokojný,“ doplnil Galajda.

Aliko Bala sa stal opäť spoluhráčom svojho krajana Kingsleyho Madua, ktorý Trenčín opustil v lete. Bala je tak v tejto sezóne, ak rátame aj prípravné obdobie ešte pred prvým zápasom, už 13. pomerne pravidelne nastupujúcim hráčom, ktorý Trenčín z nejakého dôvodu opúšťa, pred ním to boli Schet, Rundič, Koolwijk, Guba, Maierhofer, Van Kessel, Bero, Holúbek, Madu, Rabiu, Kalu a Gabriel, pričom Trenčín okrem toho opustila ešte ďalšia desiatka hráčov. Čiže ak to spočítame, ešte nie sme ani na konci sezóny a Trenčín v nej vymenil už akoby celý káder, keďže ten vo futbale máva bežne cca 23 hráčov.