Main Content

Hviezda Tipsport ligy má pomôcť zaplátať dieru v zostave elitného českého tímu z Brna

sobota, 28. január 2017 16:05 | Autor: TASR

Hviezda Tipsport ligy má pomôcť zaplátať dieru v zostave elitného českého tímu z Brna
Hviezda Tipsport ligy má pomôcť zaplátať dieru v zostave elitného českého tímu z Brna | zdroj: © TASR

Poprad 28. januára (TASR) - Nováčik hokejovej Tipsport ligy HC Nové Zámky zrejme príde o českého útočníka Kamila Brabenca.

Podľa oficiálnej stránky Komety Brno smeruje skúsený útočník práve do ambiciózneho tímu českej extraligy. Brabenec sa mal zúčastniť aj Zápasu hviezd slovenskej najvyššej súťaže, no v ňom by ho mal nahradiť spoluhráč z Nových Zámkov Jake Cardwell. Brabenec nastúpil v aktuálnej sezóne na 43 zápasov, v ktorých získal 32 kanadských bodov za 9 gólov a 23 asistencií. Novozámockému tímu však zrejme už v závere sezóny nepomôže. "V prípade príchodu Kamila Brabenca je ešte potrebné dotiahnuť organizačné a papierové záležitosti," uviedol na klubovej stránke Komety Brno vedúci športového úseku Jaroslav Medlík.

Počas šesťročného pôsobenia na Slovensku si Brabenec v drese HKM Zvolen a Nových Zámkov na konto pripísal celkom 293 kanadských bodov v 314 stretnutiach. Kometu Brno totiž trápi početná maródka kľúčových hráčov na čele s Martinom Eratom, Romanom Eratom, Martinom Zaťovičom a Jozefom Kováčikom. Odchovanec Komety by tak mal pomôcť zaplátať dieru v zostave svojho rodného celku.