Main Content

Stane sa Wayne Rooney najlepšie plateným futbalistom na svete?

sobota, 28. január 2017 17:35 | Autor: Jakub Vaverka

Stane sa Wayne Rooney najlepšie plateným futbalistom na svete?
Stane sa Wayne Rooney najlepšie plateným futbalistom na svete? | zdroj: © TASR

Anglický reprezentačný kapitán Wayne Rooney sa len nedávno stal najlepším strelcom Manchestru United v histórii, avšak jeho budúcnosť by mohla čoskoro nabrať nečakaný smer. Urobí Čína z „Wazzu“ najlepšie plateného futbalistu na svete?

Nemenovaný klub z čínskej najvyššej súťaže je podľa denníka The Sun ochotný anglickému ofenzívnemu univerzálovi platiť nepredstaviteľný jeden milión libier týždenne. Ročne by teda populárny „Wazza“ zarábal vyše 50 miliónov libier. To sa nikomu inému doposiaľ nepodarilo.

31- ročný Angličan má na Old Trafford platný kontrakt ešte osemnásť mesiacov, pričom týždenne zarába 250 tisíc libier. V najľudnatejšej krajine sveta by teda Wayne Rooney zarábal štvornásobne viac ako v červenej časti Manchestru.

Skúsený Rooney si uvedomuje, že mladší nebude a pomaly, ale isto vie, že jeho kariéra sa blíži ku koncu. „Keď starnete, začnete o futbale rozmýšľať v iných reáliách. Trénovanie je niečo, čo by ma bavilo robiť. Celý môj život sa točí okolo futbalu a v čase, keď skončím s aktívnou kariérou by som rád pri futbale ostal. Verím, že budem mať možnosť stať sa manažérom.“

Kapitán Red Devils má jednoznačný názor na to, prečo sa hráči stávajú trénermi. „Futbalisti, ktorí hrajú v tejto dobe majú dostatok peňazí a nie sú nútení sa dať na trénerstvo. Tí, ktorí to však naozaj robiť chcú, budú úspešní,“ zakončil.