Main Content

Inter Miláno spriada plány, ako sa dostať späť na vrchol

nedeľa, 29. január 2017 08:45 | Autor: Jakub Mihálik

Inter Miláno spriada plány, ako sa dostať späť na vrchol
Inter Miláno spriada plány, ako sa dostať späť na vrchol | zdroj: © TASR

Vďaka čínskemu kapitálu sa vraj môžeme tešiť na megaprestupy.

Hoci ani v tejto sezóne to pre milánsky Inter nevyzerá na titul, od odvolania Franka de Boera z pozície hlavného trénera, sa Nerazzuri škriabu tabuľkou Serie A. Sobotňajšia výhra nad Pescarou bola pre Internazionale 9. v rade, vďaka čomu je vo štvrťfinále talianskeho pohára a po rokoch reálne útočí na priečky, znamenajúce Ligu majstrov. 

Práve prebiehajúca sezóna však má byť len položením základov pre snahu o návrat medzi európsku elitu. Modrá časť San Sira totiž chystá prestupy, ktoré majú konkurencii vyraziť dych. 

Do konca sezóny 2016-2017 sú ešte Milánčania zviazaní obmedzením kvôli Finančnému Fair-Play, no už toto leto sa majú odhodlať k veľkým investíciám na hráčskom trhu. Interu nahráva aj fakt, že v Číne rozhodli o zavedení pravidla o obmedzení počtu cudzincov v tamojších tímoch, preto sa dá očakávať, že čínski majitelia Nerazzuri, spoločnosť Suning Group, vlastniaca napríklad aj čínsky klub Jiangsu obráti pozornosť práve na svoju európsku futbalovú dŕžavu. 

Prestupovým cieľom Interu číslo 1 je údajne Marco Verratti. Taliansky dirigent zálohy PSG sa prostredníctvom svojho agenta nechal počuť, že v PSG neplánuje ostať do konca kariéry a naznačil záujem práve z Apeninského polostrova. Inter má podľa informácií talianskej televízie RAI pripraviť 80 miliónov eur na letný prestup 24-ročného talianskeho reprezentanta. Ak by jeho prestup nevyšiel, v zálohe majú Lucasa Bigliu z Lazia. 

Posilňovať má tím, do ktorého v lete prišli talentovaní hráči ako Joao Mario či Gabigol, aj na ďalších postoch. Verrattiho spoluhráč a bývalá kométa AS Rím, Brazílčan Marquinhos, má byť mužom, okolo ktorého Inter postaví svoju defenzívu na najbližšie roky. Ďalším v hľadáčiku čínskych majiteľov je Kostas Manolas, obranca, o ktorého javil záujem aj Arsenal. 

V útoku, správy, držiace sa „pri zemi“ hovoria o 40-miliónovom Federicovi Bernardeschim z Fiorentiny či Domenicovi Berardim zo Sassuola, teda o dvoch z najtalentovanejších talianskych mladíkov súčasnosti. Tie odvážnejšie reportujú, že sa Inter bude pokúšať o zisk niekoho z trojice Griezmann, Messi, Ronaldo a nebudú váhať vyložiť na stôl sumu väčšiu ako 100 miliónov eur. 

Nerazzuri údajne mapujú aj situáciu okolo Alexisa Sáncheza, pre ktorého by prestup do Serie A bol návratom na Apeninský polostrov. Ako najreálnejší sa javí príchod Jacksona Martíneza, ktorý v Číne oblieka dres klubu, patriaceho do portfólia Suning Group. 

Ich finančná sila dáva nádej fanúšikom Interu, že sa ich obľúbený klub čoskoro vráti medzi európsku elitu a pretrhne panovanie Juventusu v rámci domáceho futbalu. V Miláne chcú vybudovať nový štadión, ktorý by mal odštartovať novú éru Internazionale.  Hoci súčasný tréner Pioli ťahá Inter na prvé priečky, v budúcnosti sa Nerazzuri údajne pokúsia o získanie ich niekdajšej hráčskej legendy, Diega Simeoneho. Jedno je však isté, Inter bude v najbližších mesiacoch plniť prestupové špekulácie.