Main Content

Diego Maradona: Drogy som začal brať v Barcelone

nedeľa, 29. január 2017 11:31 | Autor: Jakub Vaverka

Diego Maradona: Drogy som začal brať v Barcelone
Diego Maradona: Drogy som začal brať v Barcelone | zdroj: © TASR

Argentínska legenda Diego Maradona je dodnes považovaný za jedného z najlepších futbalistov celej histórie, ak vôbec nie toho najlepšieho. Kariéru božského Diega však poznačili drogy a teraz bývalý hráč Neapolu či Barcelony o svojich démonoch prehovoril.

Niekoľkokrát sa už objavili názory, že ak by Diego Maradona neholdoval nepovoleným látkam, o tom, že bol najlepším hráčom v histórii by neboli vedené polemiky. „Drogy som začal brať, keď som mal 24 rokov. Bol som v Barcelone. Bola to najväčšia chyba, akú som kedy urobil,“ prináša Maradonove slová portál 90min.com.

Bývalý ťahúň SSC Neapol či FC Barcelona neraz prezradil, že ak by s užívaním drog neskončil, už by dnes nebol medzi nami. Jeho zlozvyk ho seriózne mohol priviesť do hrobu. „Keď som bol v kóme, moja dcéra sa ma opýtala, či s ňou nechcem žiť. Ďakujem Bohu za to, že ma prebudil a ja som počúvol moju dcéru.“

„Čo je najväčší problém? Ženy, peniaze alebo drogy? Najväčším problémom sú drogy, pretože drogy zabíjajú,“ jednoznačne si myslí autor „Božej ruky“ z Majstrovstiev sveta z roku 1986.

„Mám veľké šťastie, že tu dnes s vami môžem hovoriť. Ak by som pokračoval v užívaní drog, bez pochyby by som zomrel. Už trinásť rokov som si nič nedal a cítim sa skvele,“ zakončila futbalová legenda.