Main Content

Jurgen Klopp po šoku v FA Cupe: Toto je úplne dno!

nedeľa, 29. január 2017 11:20 | Autor: Jakub Vaverka

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: © TASR

Liverpool FC zažíva jeden z najhorších týždňov za posledné roky. Futbalisti The Reds najprv vypadli z ligového pohára po dráme so Southamptonom a včera skončili aj v FA Cupe, kde podľahli Wolverhamptonu. Kouč Červených Jurgen Klopp si po zlých výkonoch svojho mužstva nebral servítku pred ústa.

Nemecký kormidelník neskrýval rozčarovanie po tom, čo jeho tím prehral na vlastnej pôde s papierovým outsiderom Wolverhamptonom Wandereres. Wolves viedli na Anfield Road po prvom polčase 0:2, favorit dokázal výsledok len skorigovať.

„Ak by sa ma niekto dodnes opýtal, aký moment v Liverpoole bol mojím najhorším, nevedel by som odpovedať. Toto je skvelá situácia na to, aby sa veci zmenili k lepšiemu. Veci totiž už horšie nebudú, je to dno,“ reprodukuje Kloppove slová televízia  Sky Sports .

V priebehu pár dní Liverpool vypadol z oboch domácich pohárových súťaží. „Nemyslím si, že je správny čas hovoriť o pozitívnosti alebo optimizme. Momentálne sa cítime veľmi zle. Je však absolútne správne sa tak cítiť, musíme to akceptovať.“

Klopp je podľa svojich slov vinníkom posledných neúspechov. „Som zodpovedný a cítim sa byť zodpovedný. Myslím si, že sme si mohli počínať lepšie. Je to očividné. Musíme o tom hovoriť. Musíme to rozobrať. Učíme sa,“ pokračoval bývalý kouč Dortmundu.

Na záver Nemec hovoril o sebaistote. „Pred pár mesiacmi sme hovorili o sebaistote a ja som povedal, že je to ako kvet. Je to niečo, čo postupne rozkvitne a následne je to preč. Niečo podobné sa stalo aj nám.“

Liverpool včera prehral tretí zápas v priebehu siedmich dní, pričom všetky odohral na domácej pôde. Ak neuspeje ani proti Chelsea, s ktorou sa stretne v utorok v rámci 23. kola Premier League, vyrovná tým nepriaznivý klubový antirekord z roku 1923.