Main Content

Extraliga - štvrťfinále: Nitra senzačne v semifinále, Banská Bystrica vypadla

utorok, 23. marec 2010 18:48 | Autor: TASR

Extraliga - štvrťfinále: Nitra senzačne v semifinále, Banská Bystrica vypadla
Extraliga - štvrťfinále: Nitra senzačne v semifinále, Banská Bystrica vypadla | zdroj: SITA

Fantastický nitrianskí diváci privítali na domácom ľade svojich miláčikov v šiestom zápase štvrťfinálovej série proti Banskej Bystrici. O víťazovi tohto krásneho dramatického zápasu museli rozhodnúť až samostatné nájazdy, ktoré lepšie zvládli domáci hokejisti a zabezpečili si tak senzačný postup do semifinále slovenskej hokejovej Slovnaft Extraligy.

HK K Cero Nitra - HC’05 Banská Bystrica 4:3 po sam. nájazdoch (1:0, 1:2, 1:1, 0:0) - stav série 4:2 pre Nitru - Nitra postupuje do semifinále

* Kliknite na výsledok pre viac informácií (komentár k zápasu, hlasy trénerov, štatistiky, diskusia atď.)

Góly: 8. Širokovs (M. Slovák, Jass), 25. S. Saliji (T. Chrenko, Ďurák), 56. Ďurák (Ďurkech), rozh. sam. nájazd premenil T. Chrenko - 24. Bambúch (Ľ. Sabol, R. Paľov), 29. Bulík (Pardavý, Frühauf), 46. Vantroba (Pardavý)
Vylúčení: 5:9 na 2 min, navyše: Šinkovič (Nitra) na 10 min za nešp. správanie - Ľ. Sabol (B. Bystrica) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ország, Lokšík - Stano, M. Orolín, 5002 divákov

Dôležitý zápas začali obe mužstvá veľmi opatrne. V úvodných minútach zaujali len šance Bystričana Tománeka a domáceho Gráčika, no ani jeden z pravákov skóre neotvoril. V 8. min hrali domáci presilovku a jemne tečovaná strela Širokovsa zapadla Vojtekovi k pravej žrdi - 1:0. V 9. min zblízka dorážal Bambúchovu strelu Sabol, ale Lakosil sa vyznamenal. V 15. min narobila prácu videorozhodcovi Hlinkova príležitosť, skóre sa však už do prvej prestávky nezmenilo. V druhej časti prevzali iniciatívu Bystričania. V 24. min sa hostia dočkali aj vyrovnania, keď sa ujala strela obrancu Bambúcha z ľavej strany. O dve minúty na to však v presilovke vrátil domácim jednogólový náskok Saliji, keď po Chrenkovej prihrávke nezaváhal pred odkrytou bránkou. V 28. min bolo znovu vyrovnané, Pardavého strieľanú prihrávku usmernil do domácej bránky Bulík - 2:2. Tridsiata štvrtá minúta priniesla pekný hokejový moment, keď Drotárov pokus v samostatnom úniku efektne zmaril Lakosil.
 
Aj do tretej časti vstúpili aktívnejšie hostia. Ich prevahu potvrdil v 46. min gólom od modrej čiary obranca Vantroba, čím prvýkrát v zápase poslal svoj tím do vedenia. Vyrovnať mohol hneď vzápätí domáci zadák Jass, ale neuspel pred odkrytou Vojtekovou bránkou. Radosť domácich tribún nastala opäť v 56. minúte. Ďurkechovo nahodenie puku od modrej čiary usmernil do bránky cloniaci Ďurák - 3:3. Na nerozhodnom výsledku v riadnom hracom čase nič nezmenila ani ľavá žrď Vojtekovej bránky po Salijiho strele.
 
V predĺžení sa najskôr neujali pokusy domáceho Kováčika, ani hosťujúceho Paděleka. V 68. min nevyužil Bulík svoju možnosť, keď po Pardavého prihrávke bekhendovou kľučkou neprekonal Lakosila. O víťazovi sa muselo rozhodnúť v samostatných nájazdoch. V nich sa postupne presadili domáci útočníci Chrenko a Kováčik a Nitrania tak využili hneď prvý postupový mečbal.