Main Content

Slavia vyradila Van Kessela z áčka, vraj by mohla ušetriť na jeho plate!

nedeľa, 29. január 2017 12:22 | Autor: Filip Chudý

Slavia vyradila Van Kessela z áčka, vraj by mohla ušetriť na jeho plate!
Slavia vyradila Van Kessela z áčka, vraj by mohla ušetriť na jeho plate! | zdroj: © TASR

Pražská Slavia mieri na sústredenie do Španielska, ale už bez niekdajšej hviezdy Trenčína Gina van Kessela. Jeho dni v známom českom klube sú vraj už asi zrátané.

Najlepší strelec minulého ročníka Fortuna ligy Gino van Kessel si zrejme bude musieť hľadať nový angažmán. Český portál idnes.cz totiž informoval, že sa nevošiel do nominácie Slavie Praha na herné sústredenie a má sa hlásiť v juniorke. „Je pravda, že Gino van Kessel sa do nominácie na herné sústredenie v Španielsku nevošiel. O jeho budúcnosti sa rozhodne,“ citoval web spomínaný web tlačového hovorcu Slavie Michala Býčka.

České médiá označujú jeho angažovanie z Trenčína na obrovský omyl, pričom pripomínajú, že patrí k najdrahším hráčom histórie ich súťaže, keď ho Slavia mala kúpiť za 35 miliónov českých korún (cca 1,3 milióna eur). Pritom samotný Van Kessel ešte tento týždeň hovoril, že chce o svoje miesto zabojovať. „Myslím si, že uplynulé dva zápasy v príprave mi vyšli, tentoraz som dal aj gól, takže sa to zlepšuje. Prišiel som, aby som nastupoval, čo stále platí. Samozrejme, aj odchod je možnosť, ale neviem, či pre mňa tá správna. Teraz som tu a chcem tu hrať, prezradil českým médiám len tento týždeň Van Kessel, no už vraj v piatok mu Slavia oznámila, že na sústredenie s áčkom nepôjde a má sa hlásiť v rezervnom družstve.

Reprezentant maličkého Curacaa si tak po polroku zrejme bude musieť hľadať nový angažmán. Záujem má mať podľa českých médií Lechia Gdaňsk, pričom o hráča vraj stál aj klub z Azerbajdžanu. „Slavia síce prerobí na jeho prestupovej čiastke, ale mohla by ušetriť na jeho plate, podľa kvalifikovaného odhadu berie okolo 600 000 českých korún mesačne (cca 22 200 eur),“ napísal web isport.blesk.cz. Či Van Kessel odíde na hosťovanie, prestup, alebo jar strávi v juniorke Slavie, resp. aká bude jeho budúcnosť, o tom sa má ešte rozhodnúť.