Main Content

Bývalý reprezentant s novým klubom, Perniš opäť smeruje do zahraničia!

pondelok, 30. január 2017 11:34 | Autor: Filip Chudý

Bývalý reprezentant s novým klubom, Perniš opäť smeruje do zahraničia!
Bývalý reprezentant s novým klubom, Perniš opäť smeruje do zahraničia! | zdroj: © TASR

Slovenský brankár Dušan Perniš dlho bez nového klubu nezostal. Po rozviazaní kontraktu v gréckej lige si vyskúša ďalšiu zahraničnú súťaž. Kam zamieril?

Bývalý slovenský reprezentant Dušan Perniš si našiel nového zamestnávateľa. Stal sa posilou bulharského prvoligového klubu PFC Beroe Stara Zagora, čo tento účastník Parva Ligy potvrdil na svojej oficiálnej stránke. Mali ho vraj v hľadáčiku aj iné bulharské a tiež české kluby, no náš brankár sa upísal Beroe na jeden a pol roka, pričom tam zamieril ako voľný hráč.

Perniš sa totiž len pred niekoľkými týždňami rozhodol rozviazať svoju platnú zmluvu s Iraklisom 1908 Solún. Nielenže totiž v gréckej lige veľa šancí nedostal, ale ešte sa do toho priplietli problémy s meškajúcimi výplatami, pričom náš brankár údajne nevidel riadnu výplatu až deväť mesiacov.

Na začiatku zimnej prípravy sa hlásil v Trenčíne, ale tamojšiemu AS prišiel len vypomôcť na tréningy, pričom preferoval zahraničie, kam sa mu opäť podarilo dostať. Pre účastníka MS 2010, kde kryl chrbát Jánovi Muchovi, je to už štvrtý klub za našimi hranicami, keď v minulosti pôsobil ešte aj v Dundee United a Pogone Štetín.