Main Content

David Beckham takmer prestúpil do FC Barcelona

pondelok, 30. január 2017 11:32 | Autor: Squashmaster

David Beckham takmer prestúpil do FC Barcelona
David Beckham takmer prestúpil do FC Barcelona | zdroj: © TASR

Jedna z najväčších ikon Manchestru United David Beckham po rokoch šokujúco vyrukovala s tým, že červení diabli sa bez jeho vedomia dohodli na jeho predaji na Nou Camp, hoci on sám chcel prestúpiť len do tábora úhlavného nepriateľa FC Barcelony, Realu Madrid.

Beckham popísal okolnosti z roku 2003 pre portál goal.com: "Nikdy nedošlo ku žiadnej pomste. Bol som nahnevaný a dotknutý z toho ako sa vyvíjala situácia, pretože počas sezóny som nehral niektoré zápasy, ale nikdy som si nemyslel, že výsledkom bude môj odchod. Ale počul som klebety, že možno ma predajú. Bol som na dovolenke v USA s manželkou Victoriou a zavolal mi jeden kamarát, podľa ktorého sa na internete objavila informácia, že ma predali do Barcelony. Povedal som, že to nie je pravda, pretože som o ničom nevedel. Po návrate do Londýna som sa stretol s Petrom Kenyonom a ten potvrdil, že sa s Barcelonou dohodli na mojom prestupe. Potom som sa rozprával s mojím agentom, ktorému som povedal, že ak odídem, tak jedine do Realu Madrid. V priebehu dňa som si sadol s prezidentom bieleho baletu a prestup bol hotový."

V tomto čase sa vzťah medzi Davidom Beckhamom a Sirom Alexom Fergusonom značne zhoršil, ale Beckham dodnes tvrdí, že nikdy nechcel opustiť Old Trafford.