Main Content

Tipsport liga spravila prvý krok, teraz je rad na fanúšikoch

pondelok, 30. január 2017 16:57 | Autor: Dávid Lech

Tipsport liga spravila prvý krok, teraz je rad na fanúšikoch
Tipsport liga spravila prvý krok, teraz je rad na fanúšikoch | zdroj: © TASR

Zápas hviezd Tipsport ligy 2017 dal jasne najavo, že vedenie našej súťaže má záujem posunúť hokej na Slovensku na vyššiu úroveň. Teraz je rad na nás – fanúšikoch.

Zápas hviezd Tisport ligy 2017 sa vydaril. Najväčšie hviezdy našej najvyššej hokejovej súťaže sa postarali o veľkú šou, ktorá sa musela páčiť. Všetko to bolo podčiarknuté prítomnosťou dvoch obrovských hokejových osobností Petra Bondru a Miroslava Šatana.

Richard Lintner právom vyjadril hrdosť po ukončení akcie. Zápas hviezd nastavil latku vysoko. Vedenie ligy usporiadalo akciu, ktorá v našej krajine nemá obdobu. Počas súťaže v rýchlosti korčuľovania, presnosti streľby či tvrdosti strely diváci nadšene sledovali, čo sa deje na ľade. Pozornosť pútal aj sprievodný program s množstvom hokejových atrakcií na verejnom priestranstve vedľa popradského štadióna.

Azda za najväčšie pozitívum možno hodnotiť nasadenie hráčov v jednotlivých súťažiach zručností i samotnom zápase. Krásne góly, priateľské a zároveň posmešné oslavné gestá hráčov smerujúce k striedačke súpera, množstvo burcovania a podpichovania sa navzájom. Hráči vzali svoje vystúpenie pred divákmi skutočne vážne a v chcení a snahe prevalcovali aj najväčšie hokejové hviezdy z All-Star Game NHL, ktorí ticho závidia kolegom, ktorí si namiesto účasti v Zápase hviezd užívali dva či tri dni voľna.

Sponzori podujatia boli štedrí, vydarila sa i propagácia a samotná nedeľňajšia akcia dala jasne najavo, že Tipsport liga chce povstať z prachu. Zápas hviezd bol najlepšou pozvánkou na extraligové štadióny. A tu je najväčší kameň úrazu. Návštevnosť zápasov našej súťaže je veľmi žalostná. Bez podpory divákov bude ale akákoľvek snaha Pro-Hokeja a extraligových klubov zbytočná.

Už v niektorých úsekoch Zápasu hviezd bolo popradské publikum tvorené z fanúšikov zo všetkých kútov Slovenska „mŕtve.“ A rozhodne to nebola chyba hokejistov na ľade. Zhruba dve desiatky popradských fanúšikov sa snažili prebudiť tribúny k životu, no odozvy sa dočkali len zriedka.

Tunajší hokejový priaznivec sa neustále sťažuje a kritizuje. Očakáva lepší hokej, lepšiu atmosféru, lepšiu infraštruktúru. To všetko nám ale nepadne z neba. Výťažok z víkendu sa investuje do letného kempu pre nadaných hokejistov zo sociálne slabších rodín. Hovorí sa o kempe, ktorý kvalitatívne Slovensko ešte nezažilo. Naša liga sa evidentne snaží o resuscitáciu a (aj) vydareným víkendovým programom urobila prvý krok k výraznému zlepšeniu.

Rad je teraz na nás, fanúšikoch. Nastal čas podporiť svoje kluby nielen „odlajknutím“ oficiálnej stránky obľúbeného klubu na Facebooku a kritickými komentármi v diskusiách, ale predovšetkým svojou účasťou na štadiónoch. Oprášme preto svoje fanúšikovské šály a dresy, vykričme si na štadióne hlasivky a začnime viac podporovať aktivity Tisport ligy, ktorá si to zaslúži.

Richard Lintner začína hovoriť aj o zápase „Winter Classic“ či medzinárodnej spolupráci. Podľa vlastných slov sa nechce zastaviť a každým rokom prichádzať s novými a atraktívnejšími nápadmi. K tomu všetkému ale potrebuje podporu hokejových priaznivcov. Tipsport liga potrebuje fanúšikov. Inak sa jej snaha stratí tak, ako včerajšie mexické vlny, ktorým v strede popradského štadióna po pár sekundách vystavili „stopku“ samotní fanúšikovia svojou neochotou postaviť sa a dvihnúť ruky.